Corpul copilului dispărut în Nistru, găsit. A fost purtat de ape 10 kilometri

Corpul minorului în vârstă de 10 ani înghiţit de apele râului Nistru a fost recuperat astăzi de salvatori. Copilul a fost găsit la distanța de aproximativ 10 km de la locul tragediei.

Acesta a fost depistat de două persoane civile ce se aflau pe o barcă în zonă, dar a fost extras de un echipaj de salvatori.

Toate circumstanțele acestui caz urmează să fie stabilite de organele de drept.

Amintim că tragedia a avut loc pe 31 iulie în râul Nistru în apropierea localității Telița Anenii Noi. Băiatul însoțit de părinți a plecat la râu.

Pe parcursul mai multor zile angajații Serviciului Situații Excepționale al MAI au efectuat lucrări de căutare pe râu.

[youtube id=”QaXvAtcBJKc” start=”0″]

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 57 de persoane inclusiv 12 copii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.