Ilian Cașu: Plahotniuc a sfidat Occidentul cu votul mixt, apoi Rusia cu Rogozin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul de la PDM, Vladimir Plahotniuc „a sfidat Occidentul cu votul mixt, apoi Rusia cu Rogozin” pentru a demonstra tuturor că e ”stăpân pe RM”. De această părere este vicepreședintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, care susține că „pentru cei ca Plahotniuc colapsul este inevitabil oricum”.

„Întâi Plahotniuc a sfidat Occidentul cu votul mixt, apoi Rusia cu Rogozin. Toate pentru a arata tuturor că-i stăpân pe Republica Moldova”, scrie Cașu după decizia Guvernului Filip, docil oligarhului Plahotniuc, de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin pe teritoriul Moldovei.

Pe intern, însa, Plahotniuc ia cele mai importante decizii sub paza poliţiei și a armatei, conform lui Caşu.

„Colapsul este inevitabil pentru cei ca Plahotniuc care au stăpânit astfel de regimuri. Nu-l va evita nici Coordonatorul…”, constată vicepreședintele „Partidului Nostru”.

Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguță, a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe de la Moscova, unde a fost informat despre decizia Guvernului de la Chișinău de a-l declara pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non-grata.

În context, autoritățile ruse anunță că Republica Moldova trebuie să se aștepte la un „răspuns adecvat”. Mai mult decât atât, diplomația anunță că acțiunile Chișinăului ar putea perturba „situația din întreaga Europă”, întrucât Chișinăul ar lansa „acțiuni artificiale” care ar perturba procesul reglementării conflictului transnistrean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...