La scurt timp după aterizarea sa pe aeroportul internaţional Kualanamu, în Medan, al treilea oraş ca mărime din nordul insulei Sumatra, un Boeing al companiei indoneziene low-cost Lion Air a lovit cu o aripă un avion ATR-72 al companiei Wings Air, de asemenea indoneziană, care aştepta să decoleze spre provincia Aceh (nordul insulei Sumatra).

Coliziunea nu a provocat rănirea vreunei persoane, dar o anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele accidentului, potrivit autorităţilor.

Imagini postate pe reţelele de socializare arată daunele provocate aripii stângi a avionului Boeing, la bordul căruia se aflau 166 de pasageri, şi aripa dreaptă smulsă a celuilalt aparat, care transporta 66 de pasageri.

"Toţi pasagerii sunt teferi, nimeni nu a fost rănit", a declarat Andy Saladin, purtător de cuvânt al grupului Lion Air.

Indonezia deţine un bilanţ negativ în materie de securitate aeriană. În mai 2016, două avioane ale grupului Lion Air intraseră în coliziune pe pista aeroportului Soekarno-Hatta, la periferia Jakartei, şi, cu o lună înainte, un accident similar s-a produs la Halim, alt aeroport al capitalei indoneziene.