Vladimir Kliciko se retrage din activitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko, fost campion mondial la profesionişti, a anunţat că se retage din activitatea sportivă, la vârsta de 41 de ani, informează BBC.

„Ca boxer amator şi profesionist, am obţinut tot ce am visat şi acum vreau să încep o altă carieră după sport. Nu mi-am imaginat niciodată că aş putea avea o carieră atât de lungă şi de succes în box. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, în special familiei, echipei mele şi fanilor”, a declarat pugilistul. Kliciko a disputat ultimul meci la 29 aprilie. El a fost învins prin KO tehnic în runda a 11-a de Anthony Joshua, într-o partidă la categoria grea. Joshua, care şi-a apărat atunci cu succes centura IBF la categoria grea şi a câştigat titurile WBA şi IBO, care erau vacante, spera la o revanşă cu Kliciko, la 11 noiembrie. La meciul din aprilie, desfăşurat pe Stadionul Wembley, au asistat aproximativ 90.000 de spectatori, un record.

În carieră sa de boxer profesionist, începută în 1996, Kliciko a obţinut 64 de victorii (53 KO) şi a fost învins de cinci ori. El a devenit prima dată campion mondial în 2000, titlu WBO pe care l-a pierdut după trei ani. În 2006, ucraineanul a devenit campion IBF şi IBO, în 2008 şi-a adăugat titlul WBO, şi în 2011 pe cel WBA. A păstrat centurile unificate până în 2015, când a fost învins de Tyson Fury.

Ca amator, Kliciko a cucerit titlul olimpic în 1996, la Atlanta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...