Şofer pe ruta Chişinău-Paris, prins la frontieră cu acte false. Poliţiştii de frontieră i-au permis traversarea hotarului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unul dintre şoferii pe o cursă regulată Chişinău-Paris a fost prins cu o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare. Falsul a fost depistat în timpul controlului de frontieră la punctul de trecere „Sculeni”, bărbatul de 35 de ani fiind în calitate de al doilea șofer.

Cazul a fost semnalat în seara zilei de 2 august, în cadrul formalităților de trecere a frontierei de stat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Deși avea documentele de călătorie în regulă, comportamentul acestuia a dat de bănuit când a fost întrebat de angajații Poliției de Frontieră dacă deține și alte acte sau lucruri de declarat. Urmare, bărbatul a fost verificat suplimentar și în portmoneul personal s-a depistat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele acestuia, care prezenta semne vădite de falsificare.

Persoana în cauză s-a abținut să dea declarații vizavi de falsul depistat în document.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au dispus reținerea cărții de identitate și transmiterea acesteia către expertiză, dar și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în documentele oficiale. Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...