Igor Gamreţchi, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Fostul șef al Direcției transport și căi de comunicații din cadrul Primăriei capitalei Igor Gamrețchi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în penitenciar de tip semi-închis, în dosarul parcărilor cu plată. În plus, acesta nu va avea dreptul să ocupe funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința a fost pronunțată astăzi de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Solicitat de presă, Igor Gamreţchi a menţionat că va contesta hotărârea la Curtea de Apel.

Mă așteptam la o măsură nu atât de aspră. O să încerc să-mi apăr drepturile până la final. A da declarații înseamnă a stabili un adevăr. Fiecare are poziția lui și va răspunde pentru ceea ce a făcut. Nu va duce cineva carul în spate pentru altcineva. Dacă dau eu declarații, cred că jumătate din colegii mei ar trebui să plece, și nu vor ieși așa curați”, a declarat Igor Gamrețchi după pronunțarea sentinței.

Reamintim că procurorii l-au acuzat că acesta a comis trafic de influenţă la selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

De notat că Igor Gamreţchi a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza penală fiind examinată de către instanţa de judecată în procedură specială.

Foto: TV8

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.