Rogozin decorat de Krasnoselski cu medalia „25 de ani ai operațiunii de pacificare în Transnistria”; Ce planuri au cei doi pentru regiunea separatistă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chișinău ar încerca să aplice o lovitură așa-zișilor „pacificatori” ruși din Transnistria. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a fost declarat miercuri persoană indezirabilă în Republica Moldova, în cadru unei întâlniri pe care a avut-o tot miercuri, la Moscova, cu aşa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„În situația actuală, se încearcă aplicarea unei lovituri împotriva trupelor noastre, care apără lumea, aşa că trebuie să discutăm modalitățile de menținere a păcii şi de asigurare a securității în Transnistria”, a transmis Rogozin, conform Interfax.

La rândul său, Vadim Krasnoselski a calificat drept extrem de periculoase decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova, conform căreia trupele ruse se află ilegal în Transnistria, precum și recenta declarație a Parlamentului de la Chișinău cu privire la retragerea militarilor ruși din regiune.

„Eu observ dorința de a elimina contingentul rusesc de pe teritoriul Transnistriei”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Cu această ocazie, el l-a decorat pe Dmitri Rogozin cu medalia „25 de ani ai operațiunii de pacificare în Transnistria”, pentru „participare activă la restabilirea păcii” în așa-numita republică moldovenească nistreană.

Amintim că, miercuri, Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării. Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.

Deși a fost declarat miercuri persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin are în același timp o invitație din partea omologului său moldovean Octavian Calmîic de a vizita Republica Moldova.

Oficialul rus a declarat într-un interviu pentru NTV, difuzat miercuri dar realizat înainte de sancțiunea Chișinăului, că ministrul Economiei l-a invitat la Chișinău în această toamnă.

„Am o invitație din partea domnului Octavian Calmîc, de a vizita Chișinăul în toamnă. Invitația a venit cu câteva zile în urmă. Ce a avut în vedere Calmîc când a venit cu o astfel de inițiativă? Cum îi va șterge nasul patronul român? Invitația a fost acceptată, dar am nevoie de garanții”, a declarat Rogozin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...