10:43:07 16.04.2024
Stiri

Persoane amendate cu MII de lei pentru că s-au conectat ILEGAL la rețelele de televiziune prin cablu

Social 03.08.2017 08:30 Vizualizări1267 Autor: Ziarul National
Persoane amendate cu MII de lei pentru că s-au conectat ILEGAL la rețelele de televiziune prin cablu Unimedia
Poză simbol


În prima jumătate a anului curent, 15 persoane fizice din R. Moldova au fost amendate pentru că s-au conectat abuziv la rețele de televiziune prin cablu.

Amenzile se situează între 1 500 și 4 500 de lei.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), din totalul de 27 de procese-verbale de constatare a contravențiilor în primul semestru al anului curent, zece au fost inițiate în privința furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice pentru nerespectarea condițiilor de autorizare generală a furnizării rețelelor și serviciilor respective.

În majoritatea cazurilor, ANRCETI a constatat necorespunderea clauzelor contractuale de furnizare a serviciilor de comunicații electronice cu cerințele legale, neprezentarea datelor veridice privind numărul de abonați și veniturile din activitatea în domeniul comunicațiilor electronice și neachitarea plăţii de reglementare și monitorizare. Pentru comiterea acestor fapte, furnizorii respectivi au fost sancționați cu amenzi de până la zece mii de lei.

Specialiștii Direcției Monitorizare și Control a ANRCETI au mai încheiat, în perioada respectivă, două procese verbale în care au constatat încălcări privind executarea lucrărilor în domeniul comunicaţiilor electronice fără acordul proprietarului terenului sau al unui alt bun imobil ori în lipsa hotărârii judecătoreşti privind executarea acestor lucrări și, respectiv, nerespectarea reglementărilor din domeniul tehnologiei informației, încălcări pentru care făptașii au fost sancționați cu amenzi de 4 500 și, respectiv, 10 000 de lei.

Deocamdată, suma încasată la bugetul de stat din aceste amenzi depășește 50 de mii de lei, dar mai există cauze pe rolul instanțelor de judecată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md