Rogozin, declarat non-grata, dar invitat de Calmîc să viziteze Chișinăul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși a fost declarat miercuri persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin are în același timp o invitație din partea omologului său moldovean Octavian Calmîic de a vizita Republica Moldova.

Oficialul rus a declarat într-un interviu pentru NTV, difuzat miercuri dar realizat înainte de sancțiunea Chișinăului, că ministrul Economiei l-a invitat la Chișinău în această toamnă.

„Am o invitație din partea domnului Octavian Calmîc, de a vizita Chișinăul în toamnă. Invitația a venit cu câteva zile în urmă. Ce a avut în vedere Calmîc când a venit cu o astfel de inițiativă? Cum îi va șterge nasul patronul român? Invitația a fost acceptată, dar am nevoie de garanții”, a declarat Rogozin.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoana non-grata în Republica Moldova.

„După cum aţi putut observa, în ultimul timp, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a făcut o serie întreagă de decalații denigratoare şi ofensatoare la adresa autorităților din Republica Moldova şi poporului său. În particular, voi invoca interviul acordat recent postului Rossia 24, în care acesta şi-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa autorităților şi poporului. Sunt declarații cu un pronunțat caracter denigrator şi mincinos. Este o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru. Astfel de declarații nu corespund caracterului relațiilor bilaterale”, a motivat ministrul de Externe Andrei Galbur inițiativa de a-l interzice pe Rogozin pe teritoriul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...