Cod portocaliu de caniculă! Riscurile și recomandările salvatorilor

canicula2
Foto: gazetanord-vest.ro

În contextul instalării codului portocaliu de temperaturi ridicate instituit pe teritoriul țării, salvatorii vin cu o serie de recomandări.

Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 3 – 5 august, în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35 -38 grade Celsius.

În aceste condiții crește riscul de producere a incendiilor și arderii vegetației uscate. Pentru a preveni situațiile nedorite pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să meargă la scăldat doar în locuri autorizate, unde bazinele acvatice sunt dotate cu stații de salvare.

Salvatorii vin cu atenționări și față de oamenii care se expun căldurii în orele de vârf. Persoanele sunt îndemnate să consume apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale al MAI pe parcursul ultimelor 24 de ore peste 300 de oameni sau adresat la cele trei puncte de reabilitare instalate de salvatori. Corturi anticaniculă au funcționat ieri în raioanele Strășeni, Ungheni și Hîncești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente