Aceste restricţii se aplică timp de un an şi pot fi reînnoite.

Statele Unite şi-au anunţat intenţia de a opri orice deplasare în Coreea de Nord după moartea lui Otto Warmbier la 13 iunie. Acest student american a fost repatriat în comă în Statele Unite cu câteva zile înainte de această dată, după 18 luni de detenţie în Coreea de Nord. Moartea lui a agravat situaţia şi aşa tensionată între Washington şi Phenian, pe fondul cursei înarmării nucleare a regimului comunist.

Reacţia oficială a Phenianului a fost că nu îi pasă de această interdicţie. "Dacă guvernul american spune că americanii nu pot veni în această ţară, nu ne pasă", a declarat Han Chol-Su, un înalt responsabil nord-coreean, pentru France Presse săptămâna trecută la Phenian.

Această interdicţie are unele excepţii dacă este vorba despre 'interesul naţional', cazuri umanitare sau dacă solicitantul este un reprezentant al Crucii Roşii.

Aproximativ 5.000 de turişti occidentali, inclusiv o mie de americani, intră anual în Coreea de Nord, potrivit agenţiilor de turism care organizează aceste vizite controlate total de regimul comunist de la Phenian. Un tur standard de şapte zile costă aproximativ 2.000 de dolari.