Mesaj „filosofic” din partea lui Dodon, retransmis de Rogozin: „Ruşii vin mereu pentru banii lor. Ei joacă cinstit sau nu joacă deloc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi a fost declarat persona non-grata în Republica Modova, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a ezitat să comenteze decizia, chiar dacă este cunoscut pentru retorica sa şi rapiditatea cu care scrie mesaje în mediul online, uneori denigratoare. Totuși, oficialul rus a distribuit pe rețelele de socializare mai multe articole despre situația în care a nimerit. În context, acesta a distribuit și reacțiile președintelui Igor Dodon, exprimate tocmai de pe Muntele Athos.

La doar câteva minute de la anunțul ministrului de Externe, Andrei Galbur, de a-l declara pe Rogozin persoană indezirabilă în Republica Moldova, oficialul rus a plasat pe pagina sa de Facebook, un link care duce către o ştire a unei instituții de presă rusă, despre subiectul în cauză, fără a comenta decizia autorităților de la Chișinău. Ulterior, acesta a postat reacția președintelui Igor Dodon, a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, și a Ministerului rus de Externe vizavi de cazul său. Totuși, acesta a distribuit și reflecțiile lui Dodon, exprimate pe Muntele Athos, acolo unde șeful statului, alături de colegii săi de partid, se află în pelerinaj.

În fond, este vorba despre spusele lui Otto von Bismarck, „cancelarul de fier” al Germaniei. „Nu spera că odată ce vei profita de slăbiciunea Rusiei, vei primi dividende pentru totdeauna. Ruşii vin mereu pentru banii lor. Şi când vor veni, nu te uita cu atenţie la acordurile semnate pe care le-ai semnat. Ei nu pun valoare de hârtia scrisă. De aceea ruşii joacă cinstit sau nu joacă deloc”, se arată în postarea lui Dodon

Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării. Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...