Dezvăluire incredibilă despre Game of Thrones

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un algoritm anunță moartea iminentă a lui Daenerys Targaryen, unul dintre personajele centrale ale serialului de succes Game of Thrones. Algoritmul se bazează pe interacțiunile sociale pe care le au între ele personajele popularului serial, relatează l’Express într-un articol postat miercuri pe site-ul său. Din câte se pare, pe Lannisteri îi așteaptă o soartă mai bună.

Potrivit unui fan al serialului foarte răbdător care a trecut bilanțul în revistă într-un videoclip, 150.966 de oameni au murit deja în „Game of Thrones”. Cine vor fi următorii? Este ceea ce a încercat să descopere un anume Milan Janosov, doctor în filosofie, scrie Mediafax.ro.

Bărbatul a pus la punct un algoritm care indică probabilitățile pentru fiecare personaj din serial de a-și pierde viața. El și-a explicat demersul într-un raport, publicat la începutul lui iulie pe site-ul Center for Network Science, înainte de începutul sezonului al 7-lea al serialului.

În rețeaua rezultată, fiecare „nod” care poate fi văzut reprezintă un personaj. Între acestea sunt trasate linii, care reprezintă legăturile cu ceilalți. Cu cât acestea sunt mai groase, cu atât interacțiunile lor, sau scenele în care apar împreună, sunt mai dese. De asemenea, fiecare culoare simbolizează o casă nobiliară: albastru pentru Stark, roșu pentru Lannister, galben pentru Martell etc. Celor care nu aparțin de nicio casă li s-a repartizat culoarea gri.

Apoi, doctorul în filosofie se axează în special pe profilul a 61 de personaje care au murit în primele șase sezoane ale serialului. „Scopul nostru a fost să legăm poziția în această rețea de probabilitatea de supraviețuire: poate una să o prezică pe cealaltă?”, a afirmat el. În 72,3% din cazuri, răspunsul a fost „da”.

Milan Janosov a testat apoi algoritmul pe personaje încă în viață. Rezultatul a fost că prima care va muri este Tyene, fiica lui d’Oberyn Martell și Ellaria Sand. Acesta a fost confirmat parțial de serial, în sensul că Tyene pare să fi murit în ultimul episod, deși este ultima dintre fiicele Elariei care are această soartă, în timp ce Ellaria primește din partea lui Cersei promisiunea că va fi ținută în viață pentru a vedea trupul fiicei ei putrezind.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...