Reacția Ministerul rus de Externe la decizia autorităților de la Chișinău de a-l declara persona non grata pe Rogozin

Dmitry_Rogozin_Moscow_Interfax_02-2011
Foto: interfax.ru

Ministerul rus de Externe a condamnat vehement decizia „iresponsabilă” a Republicii Moldova de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, convocându-l pe ambasadorul moldovean şi ameninţând cu „o reacţie adecvată” la o acţiune care riscă „destabilizarea” Europei.

„Este vorba de o decizie iresponsabilă a Chişinăului, o acţiune deliberată în sensul subminării relaţiilor Rusiei cu Republica Moldova”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, scrie Mediafax.

În urma unor declarații făcute de Dmitri Rogozin la o emisiune televizată, Guvernul Republicii Moldova a decis să-l declare pe politicianul rus persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

„Cu o jumătate de an în urmă, a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova… Au cerșit pentru ei tot felul de fleacuri: și despre tranzitul mijloacelor de transport, în ceea ce ține de livrarea merelor și vinurilor, în problema migrației. Au încercat să obțină acordul nostru. Și, evident că noi, ca oameni nobili, nu vrem ca acest lucru să afecteze interesele oamenilor simpli din Moldova. Le-am mers în întâmpinare. Iar când a venit timpul să fie rezolvate unele probleme principiale cu Guvernul Moldovei, s-au ascuns prin găuri, ca șoarecii”, a declarat Rogozin.

„Având în vedere faptul că declarațiile făcute vicepremierului rus afectează în mod serios imaginea și autoritatea țării noastre, atât pe plan intern, cât și pe plan extern propun de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul teritoriul R. Moldova, cu aplicarea unor măsuri restrictive sub formă de interdicție de intrare și tranzitare a teritoriului R. Moldova”, a spus ministrul Andrei Galbur la ședința Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente