Un fost ministru al Apărării salută decizia Guvernului de a-l declara pe Rogozin drept „persona non-grata”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fost ministru al Apărării, preşedinte PUN, Anatol Şalaru, se arată mulţumit de decizia Guvernului de la Chişinău de a-l declara persoană indezirabilă pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

„În sfârșit, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat pe Dimitri Rogozin persona non grata. Un gest care trebuia făcut de mult timp și pe care nu doar eu l-am cerut de-a lungul timpului. Rogozin a reprezentat în tot acest timp întruchiparea imperialismului și a mârlăniei. Declararea lui ca indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova este o oportunitate de a reașeza relațiile cu Federația Rusă pe noi coordonate, care să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova, dreptul nostru de a ne alege singuri vectorul de politică externă și modelul de dezvoltare, dreptul nostru de a ne decide singuri destinul”, a reacționat fostul ministru al Apărării.

Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că este de datoria autorităților de la Chişinău de a răspunde de fiecare dată când cetățenii moldoveni sunt defăimați.

În acelaşi timp, speakerul Andrian Candu a declarat că „Republica Moldova nu va sta în genunchi în faţa nicicărui alt stat, indiferent cât de mare şi puternic este. Moldovenii au demnitatea sa şi au luptat pentru suveranitatea şi integritatea sa. Noi vrem să fim respectaţi. Nu cerem altceva decât un comportament corect”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...