14:15:02 24.04.2024
Stiri

Mișcări SEPARATISTE în Găgăuzia, după ce Rogozin a devenit INDEZIRABIL în R. Moldova? „Suntem împotriva deciziei Guvernului”

Politică 02.08.2017 19:10 Vizualizări3199 Autor: Ziarul National
Mișcări SEPARATISTE în Găgăuzia, după ce Rogozin a devenit INDEZIRABIL în R. Moldova? „Suntem împotriva deciziei Guvernului”


Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care este și membru al Cabinetului de miniștri, susține că este împotrivă ca vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, să fie declarat persona non grata în R. Moldova. Vlah a lipsit astăzi de la ședința Guvernului la care a fost luată această decizie.

„Decizia autorităților centrale de a deturna relațiile moldo-ruse nu reflectă și atitudinea locuitorilor Găgăuziei și a întregii societăți moldovenești față de poporul prietenos rus și conducerea Federației Ruse”, spune Vlah într-o declarație postată pe site-ul oficial al UTA Găgăuzia.

CITIȚI și Dodon a sărit ca ARS când a aflat că Rogozin a fost declarat persona non grata: „Pentru a „rupe degetele” nu trebuie multă minte. Vedem noi până la urma cine, cui și ce îi va rupe...”

Irina Vlah își exprimă speranța că măsurile de răspuns ale autorităților ruse nu vor afecta cetățenii R. Moldova, inclusiv cei care temporar sau permanent se află pe teritoriul Federației Ruse.

CITIȚI și Candu mai DUR ca niciodată. L-a pus la ZID pe Rogozin. „El a pus în PERICOL viața oamenilor de la bordul avionului”. Este vizat și Dodon, care „ÎNCALCĂ Constituția”: „Degetele arătate mai pot fi și RUPTE”

Amintim că astăzi Guvernul de la Chișinău l-a declarat persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, deoarece aceasta în repetate rânduri a făcut „aprecieri defăimătoare și denigratoare” la adresa autorităților și cetățenilor R. Moldova, ceea ce reprezintă „o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md