Rogozin, mai cuminte ca niciodată; Cum a reacționat la decizia Chișinăului de a-l declara persona non-grata

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi a fost declarat persona non-grata în Republica Modova, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a ezitat să comenteze decizia, chiar dacă este cunoscut pentru retorica sa şi rapiditatea cu care scrie mesaje în mediul online, uneori denigratoare, aşa cum s-a întâmplat după ce autoritățile de la București nu i-au permis să tranziteze spațiul lor aerian, la finele săptămânii trecute.

La doar câteva minute de la anunțul ministrului de Externe, Andrei Galbur, de a-l declara pe Rogozin persoană indezirabilă în Republica Moldova, oficialul rus a plasat pe pagina sa de Facebook, un link care duce către o ştire a unei instituții de presă rusă, despre subiectul în cauză.

Ulterior, Rogozin a plasat o ştire realizată în baza reacției preşedintelui Igor Dodon, însoțită de comentariul „între timp, s-a discutat despre sprijinul economic cu liderul regiunii Transnistria”.

Mai târziu, oficialul rus a plasat reacția başcanului Găgăuziei, privind declararea acestuia persoană indezirabilă în Republica Moldova.

Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că este de datoria autorităților de la Chişinău de a răspunde de fiecare dată când cetățenii moldoveni sunt defăimați.

În acelaşi timp, speakerul Andrian Candu a declarat că „Republica Moldova nu va sta în genunchi în faţa nicicărui alt stat, indiferent cât de mare şi puternic este. Moldovenii au demnitatea sa şi au luptat pentru suveranitatea şi integritatea sa. Noi vrem să fim respectaţi. Nu cerem altceva decât un comportament corect”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...