(VIDEO) Usatîi, despre declararea lui Rogozin drept persona non grata în Moldova: Plahotniuc îşi pregăteşte alibi în faţa stăpânilor săi americani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pasul la care a recurs astăzi liderul PD, Vlad Plahotniuc, prin supuşii săi din Guvernul Republicii Moldova, Parlament şi alte structuri ale statului, prin declararea vicepremierului rus drept persoană indezirabilă pe teritoriul ţării, nu este altceva decât pentru a le arăta „stăpânilor săi americani” că este persecutat de ruşi. Despre aceasta a declarat preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unei apariţii live pe pagina sa de Facebook, menţionând totodată că, liderul PD „a trecut linia de demarcaţie”.

Potrivit lui Usatîi, declararea drept persona non grata a vicepremierului rus, este „o dovadă a faptului că Plahotniuc şi toţi lacheii săi, pentru că nu contează – speaker, premier, deputaţi de buzunar, procurori, angajaţi ai poliţiei şi, în genere, toţi care slujesc astăzi regimului sunt oameni care îndeplinesc indicaţiile lui concrete”, „toată această echipă, a trecut linia de demarcaţie”, a spus Usatîi amintind de acele „indicatoare” plutitoare amplasate la o anumită distanţă de litoral, care recomandă celor veniţi la odihnă să nu le depăşească.

„Trecând astăzi această linie, Plahotniuc încearcă să arate partenerilor externi şi anume americanilor, pentru că astăzi Plahotniuc este un „orfan politic” – nu are niciun fel de susţinere la Moscova. (…) Înţelegând că în orice moment pentru o crimă comisă, spre exemplu, pe teritoriul Federaţiei Ruse, va trebui să răspundă, pentru că acolo nu va fi procurorul Viorel Morari, nu va fi Nicolae Chitoroagă, Harunjen, Cavcaliuc, cei doi Saşa de la MAI (n.r. Alexandru Jizdan şi Alexandru Pînzari). Astăzi, el are nevoie să le arate stăpânilor săi americani că „eu sunt marele şi puternicul Plahotniuc”, iar ruşii mă persecută pentru că eu l-am declarat pe Rogozin persona non grata şi alte mici găinării pe care le-a făcut: expulzarea celor cinci diplomaţi şi aşa mai departe. Astăzi Plahotniuc, declarându-l pe Rogozin persona non grata, îşi pregăteşte alibi în faţa americanilor, Interpolului, o versiune clară că ruşii îl persecută”, a declarat Usatîi.

Potrivit preşedintelui „Partidului Nostru”, preşedintele democrat are asupra sa dosare deschise în diverse ţări ale lumii pentru care ar putea fi condamnat chiar şi în România, unde însă „există conducerea loială a PSD-ului”, „americanii îl protejează”, iar „europenii i-au spus clar că nu o să treacă”.

„Plahotniuc îşi pregăteşte alibi pentru ca, atunci când fierbătorul va fi pus în priză, atunci va „arde” şi va „arde” foarte tare. Pur şi simplu să aibă un alibi. Acesta este tot scenariul”, a mai spus politicianul de opoziţie.

Potrivit lui, tot în baza acestui scenariu, „pentru a nu-l pune în situaţia de idiot pe preşedintele său de buzunar”, Renato Usatîi crede că lui Igor Dodon „i se va permite astăzi să spună ceva la această temă”. „Deşi, mai bine ar spune cum ei pregătesc alegeri anticipate la Chişinău, Bălţi, parlamentare anticipate. Să spună câţi oameni de-ai lui Plahotniuc vor fi în lista lui Dodon în cazul în care alegerile vor avea loc în baza sistemului vechi, până la anul nou. Din păcate, acestea niciunul dintre ei nu ni le va spune, dar timpul le va pune pe toate la locurile lor”, a conchis Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...