Actualitate

Dosarul lui Valeriu Triboi, expediat în judecată

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în intervalul anilor 2014 – 2016, fostul viceministru, abuzând de funcția pe care o deținea, prin intermediul unor persoane ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei. Ulterior a dat clădirea în locațiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Făcând abuz de putere, inculpatul ar fi dat indicații unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locațiune. Pentru reparația clădirii au fost alocate 4 milioane de lei. Pentru același imobil, întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice Nord, care a reparat clădirea din banii proprii, urma să achite plata de arendă în valoare de sub 50 de mii de lei pe an.

În cadrul cauzei penale, procurorii anticorupție au dispus scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor din subordinea viceministrului sau dependente de acesta care au executat solicitările lui, neștiind despre ilegalitatea indicațiilor propriu-zise, făcute în vederea realizării unui interes material personal.

Procurorii anticorupție au înaintat în procesul penal o acțiune civilă prin care cer recuperarea prejudiciul cauzat prin infracțiune în valoare de peste 2,5 milioane de lei, care urmează a fi încasat de la inculpat, dacă va fi recunoscut vinovat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *