Intrarea în Coreea de Nord va fi interzisă pentru americani de la 1 septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Intrarea în Coreea de Nord va fi interzisă cetățenilor americani de la 1 septembrie, cu unele excepții din motive umanitare sau pentru mass-media, potrivit unui document al Departamentului de Stat al SUA publicat miercuri în monitorul oficial, informează AFP.

Aceste restricții se aplică timp de un an și pot fi reînnoite.

Statele Unite și-au anunțat intenția de a opri orice deplasare în Coreea de Nord după moartea lui Otto Warmbier la 13 iunie. Acest student american a fost repatriat în comă în Statele Unite cu câteva zile înainte de această dată, după 18 luni de detenție în Coreea de Nord. Moartea lui a agravat situația și așa tensionată între Washington și Phenian, pe fondul cursei înarmării nucleare a regimului comunist.

Reacția oficială a Phenianului a fost că nu îi pasă de această interdicție. „Dacă guvernul american spune că americanii nu pot veni în această țară, nu ne pasă”, a declarat Han Chol-Su, un înalt responsabil nord-coreean, pentru France Presse săptămâna trecută la Phenian.

Această interdicție are unele excepții dacă este vorba despre „interesul național”, cazuri umanitare sau dacă solicitantul este un reprezentant al Crucii Roșii.

Aproximativ 5.000 de turiști occidentali, inclusiv o mie de americani, intră anual în Coreea de Nord, potrivit agențiilor de turism care organizează aceste vizite controlate total de regimul comunist de la Phenian. Un tur standard de șapte zile costă aproximativ 2.000 de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...