Filip despre despre declararea lui Rogozin persona non grata: E nevoia de a ne proteja cetățenii

Autoritățile au datoria să protejeze cu fermitate cetățenii țării, de fiecare dată când este nevoie. Astfel a comentat premierul Pavel Filip decizia Executivului de a-l declara indezirabil în Moldova pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

”Modul în care au fost trataţi cetăţenii ţării noastre şi Republica Moldova, această declaraţie este una pur şi simplu inacceptabilă. Şi eu consider că este de datoria noastră, a autorităţilor, simţim această nevoie să protejăm cetăţenii şi ţara noastră. Relaţiile noastre cu orice ţară din lume trebuie să fie bazată pe respect. Şi noi vom fi consecvenţi în acest sens”, a spus Pavel Filip.

Guvernul l-a declarat astăzi persona non grata în Moldova pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, pentru declarațiile defăimătoare și mincinoase la adresa țării noastre și a cetățenilor Moldovei. Rogozin are interdicție de acces pe teritoriul Moldovei și de a tranzita teritoriul țării.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, urma să ajungă la Chişinău şi mai apoi în Transnistria pe 28 iulie. De la Moscova oficialul rus s-a îmbarcat într-o aeronavă de linie care a ocolit Ucraina, unde avioanele ruseşti au interdicţie de survol. A trecut apoi prin Polonia, Slovacia şi Ungaria.

În momentul în care se pregătea să intre în spaţiul aerian al României, controlorii de trafic de la Bucureşti au luat legătura cu echipajul avionului, pentru a confirma dacă la bord se află vicepremierul rus. Cum răspunsul a fost pozitiv, autorităţile române au luat decizia de a interzice survolarea teritoriului ţării de către aeronava rusă.

Imediat după aceasta într-un interviu pentru postul TV Rossia 24, Rogozin a făcut declaraţii ofensatoare în adresa conducerii R.Moldova, dar şi în adresa României, care i-a interzis avionului cu delegaţia rusă să survoleze teritoriul său.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.