Barcelona reacționează oficial: Suma și condițiile în care Neymar poate pleca la PSG

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona a emis un comunicat după vizita lui Neymar Jr. și a tatălui său din această dimineață de la sediul clubului. Clubul i-a înștiințat pe cei doi că pentru rezilierea contractului trebuie achitată clauza intrată în vigoare la 1 iulie și care este în valoare de 222 de milioane de euro.

”Jucătorul Neymar Jr. și tatăl său au anunțat în această dimineață FC Barcelona decizia fotbalistului de a părăsi echipa, într-o ședință care a avut loc la sediul clubului. Având în vedere această decizie a lor, clubul i-a informat că există o clauză de reziliere a contractului său care începând cu data de 1 iulie este de 222 de milioane de euro și care trebuie achitată în întregime.

Mai mult decât atât, până la plata revendicată și soluționarea cauzei, clubul rămâne îndreptățită asupra drepturilor fotbalistului. Jucătorul continuă actualul său contract cu FC Barcelona, dar cu permisiunea temporară de a nu participa la sesiunile de antrenament.

În momente scurte vom adăuga declarațiile purtătorului de cuvânt al clubului, Josep Vives, vizavi de eventuala plecare a lui Neymar Jr”, se arată în comunicatul catalanilor.

Neymar și tatăl său s-au prezentat în această dimineață la sediul Barcelonei acolo unde și-au luat ”rămas bun” de la președinte. Pe toată durata vizitei, cei doi au fost însoțiți de Andre Cury, un angajat al clubului și apropiat al internaționalului brazilian. După întâlnirea cu Josep Maria Bartomeu, urmează ca banii reprezentând clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro să fie virată în conturi.

Este de așteptat ca fotbalistul să rămână la Barcelona până când o persoană de încredere din staff-ul său se va prezenta la sediul La Liga din Madrid. Aici, persoana aleasă trebuie să dovedească cu documente bancare că are suma de 222 de milioane de euro ceea ce reprezintă clauza de reziliere a contractului cu FC Barcelona. După ce această sumă va intra și va fi acceptată de La Liga, Neymar este liber să plece cu destinația Paris. Aici, fotbalistul urmează să treacă examinarea medicală și să fie prezentat drept noul jucător al lui Paris Saint-Germain.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...