(AUDIO) Convorbirea care confirmă spusele activistului PN, Serghei Urecheanu, că vorbea despre „o saună”, nu despre provocări la adresa lui Năstase

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Partidul Nostru” a făcut public conţinutul discuţiei telefonice dintre activistul formaţiunii Serghei Urecheanu şi un prieten de-al său, o parte din care a fost utilizată de Inspectoratul General de Poliţie drept „probă” precum că aceştia ar fi pus la cale anumite provocări împotriva liderului Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase. Aşa cum a declarat şi ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, activistul Serghei Urechean, aceasta confirmă că cei doi discutau cu totul despre altceva, fiind invitat la o saună.

– Mergi mâine la baie (saună)?
– Da, merg. Am ratat deja de trei ori, trebuie să merg mâine.
– Îhî.
– Vrei să mergi cu noi, să te opăreşti un pic.
– Nu ştiu, doar seara îmi rămâne puţin timp liber. Dar şi aşa mâine seara vom avea o acţiune.
– Ce-o să fie?
– O acţiune.
– O acţiune?
– Îhî.
– Clar. Bine, Sergiu. Îmi pare bine că te-am auzit.

Acesta este conţiunutul înresitrării audio, publicate pe un cont de YouTube a „Partidului Nostru” şi distribuită presei prin intermediul unui comunicat. Formaţiunea susţine că şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a fost surprins public la comiterea unei infracţiuni grave – audierea ilegală a convorbirilor telefonice ale activiştilor de opoziţie şi utilizarea acestor înregistrări pentru calomnierea şi denigrarea „Partidului Nostru”.

Vedeţi şi: (VIDEO) „Partidul Nostru” îl acţionează în instanţă pe şeful IGP. Membrul formaţiunii, acuzat de „acţiune”, are înregistrarea audio integrală

Mai mult, potrivit PN, Pînzari nu-şi poate proba afirmaţiile prin nimic altceva în afară de cuvântul „acţiune”, pe care îl califică drept „pregătire a unor provocări”.

După cum a explicat Serghei Urecheanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri la sediul „Partidului Nostru”, în realitate, în discuţia cu prietenul său era vorba despre o acţiune nocturnă de întâmpinare a activiştilor formaţiunii reţinuţi şi condamnaţi pentru zece zile pentru participarea la protestul din seara de 19 iulie la Parlament. Termenul de zece zile a expirat anume în noaptea de 29 iulie.

Vedeţi şi: (AUDIO) „Proba” poliţiştilor că „Partidul Nostru” a organizat campania de denigrare împotriva lui Andrei Năstase: O discuţie de 30 secunde despre „o acţiune”

Menţionăm că astăzi, 2 august, „Partidul Nostru” s-a adresat oficial către procurorul general Eduard Harunjen, cu solicitarea de atragere la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de interceptarea ilegală a discuţiilor telefonice private.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...