ULTIMA ORĂ: Dmitri Rogozin, declarat persona non grata în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoana non-grata în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Andrei Galbur, în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniştri.

Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, acestuia îi va fi interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului țării.

Argumentând proiectul de decizie, propus Guvernului, ministrul de Externe, Andrei Galbur, a declarat că Dmitri Rogozin a făcut o serie întreagă de comentarii și declarații cu caracter denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său.

„După cum aţi putut observa, în ultimul timp, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a făcut o serie întreagă de decalații denigratoare şi ofensatoare la adresa autorităților din Republica Moldova şi poporului său. În particular, voi invoca interviul acordat recent postului Rossia 24, în care acesta şi-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa autorităților şi poporului. Sunt declarații cu un pronunțat caracter denigrator şi mincinos. Este o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru. Astfel de declarații nu corespund caracterului relațiilor bilaterale”, a precizat Galbur.

Totodată, acesta a declarat că spusele lui Rogozin afectează în mod serios imaginea ţării noastre pe plan intern şi extern.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că este de datoria autorităților de la Chişinău de a răspunde de fiecare dată când cetățenii moldoveni sunt defăimați.

„Modul în care au fost tratați cetățenii ţării noastre şi Republica Moldova prin aceste declarații este inacceptabil. Cred că este de datoria noastră, a autorităților, ca atunci când simțim această nevoie să protejăm cetățenii ţării, trebuie să o facem. Relațiile noastre cu orice ţară din lume, nu contează că e mică sau mare, trebuie să se bazeze pe respect”, a conchis Pavel Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...