Într-un oraș din Moldova vor fi fabricate huse pentru mașinile de clasa lux ale unui brand renumit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova este cunoscută, datorită rezidenților din zonele economice libere, drept un exportator de componente și accesorii pentru cele mai cunoscute mărci de automobile. Mai recent, unul dintre rezidenții Zonei Economice Libere ”Ungheni­Business” a finalizat negocierile cu un client care are o greutate notorie în industria auto mondială privind fabricarea huselor pentru mașinile de clasa lux, produse în Europa, scrie Mold-street.com.

Despre acest fapt a comunicat Natalia Iepuraș, administratorul ZEL Ungheni­Business, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a 15 ani de la înființarea zonei. Ea a declarat că Lear Corporation, gigantul american cu „domiciliu” pe teritoriul ZEL­ului din Ungheni, a încheiat un acord exclusiv cu proprietarii concernului Mercedes­Benz privind coaserea huselor pentru mărcile de lux.

Lear Corporation este un jucător important pe piața auto mondială. Acesta produce cablaje, seturi de scaune, componente pentru scaune, piele pentru interiorul automobilelor și alte accesorii. Actualmente compania americană deservește toți constructorii de mașini care au scris cu litere de aur istoria industriei auto: Mercedes, Audi, BMW, Opel, Rolls­Royce, Chrysler, General Motors, Ford, Land Rover, Jaguar, Nissan, Mazda, Honda, Mitsubishi, Hyundai, Toyota, Isuzu, Suzuki, Peugeot, Renault, Ferrari, Porsche, Hummer, Volvo, SAAB, FIAT, Skoda, Subaru, și chiar producătorul rus GAZ.

În ceea ce privește Mercedes, directorul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, a comunicat că subdiviziunea Lear Corporation din Moldova produce în prezent huse doar pentru o parte din modele, iar includerea tuturor mărcilor de lux este o realizare remarcabilă din punct de vedere comercial și de reputație.

În anul 2016 Lear Corporation a fabricat 586.000 de huse pentru autovehicule.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...