14:39:53 25.04.2024
Stiri

Roboţii i-au îngrozit pe cercetători. Un banal experiment de inteligenţă artificială a mers oribil de greşit şi a trebuit OPRIT până nu a fost prea târziu, după ce roboţii s-au hotărât SINGURI că oamenii nu sunt...

Știri 02.08.2017 13:00 Vizualizări2502 Autor: Ziarul National
Roboţii i-au îngrozit pe cercetători. Un banal experiment de inteligenţă artificială a mers oribil de greşit şi a trebuit OPRIT până nu a fost prea târziu, după ce roboţii s-au hotărât SINGURI că oamenii nu sunt...


Un sistem de inteligenţă artificială, dezvoltat de Facebook, a pus pe gânduri cercetătorii, după ce au descoperit că roboţii şi-au creat propriul limbaj. Roboţii folosesc propriul cod de cuvinte şi sunt capabili să comunice fără probleme în engleză. Capacitatea inteligenţei artificiale şi capacitatea acestui sistem de a comunica, atât în engleză, cât şi într-o limbă inventată de ei, pe care cercetătorii nu au putut să o înţeleagă, i-a pus pe gânduri pe inventatori, care au şi închis mecanismul, potrivit Digital Journal.

După observaţiile făcute de Facebook, acest sistem de inteligenţa artificială a fost în stare să monitorizeze oamenii din jur, reuşind în acest fel să-şi dezvolte propriul limbaj.

Sistemul are putere de negociere şi este capabil să comunice cu alţi roboţi, arată un raport Fast Co. Design. Agenţii Al încep să comunice, în primă fază, prin folosirea unui limbaj neinteligibil de către oameni.

Într-un schimb ilustrat de companie, roboţii care folosesc tehnologie avansată, pe nume Bob şi Alice, utilizează un cod pentru a-şi perfecţiona propria limbă. Ceea ce este interesant, este faptul că roboţii Al funcţionează pe princpiul recompensei şi urmăresc beneficiul într-o acţiune, atitudine pe care o putem observa şi la oameni.

"Roboţii se vor abate de la un limbaj uşor de înţeles şi vor dezvolta cuvinte-cheie pentru ei înşişi", a spus cercetătorul Dhruv Batra pentru Fast Co. Design.

Facebook nu este singura companie care încearcă dezvoltarea unui sistem sofisticat de inteligenţă artificială. Recent, Google a îmbunătăţit serviciul de traduceri prin adăugarea unei reţele neuronale. Acest sistem de traducere este capabil să descifreze cuvintele mai eficient.

Dacă sistemul lingvistic al tehonogiei artificiale ajunge la o scară mai mare, ar putea constitui o problemă în momentul dezvoltării şi adoptării unei noi reţele neuronale. Deocamdată, nu există încă suficiente dovezi pentru a determina dacă inteligenţa artificială prezintă o ameninţare care ar putea permite maşinilor să-şi depăşească inventatorii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md