Recomandări #diez. Ce evenimente fierbinți ne aduce ultima lună de vară

508624334
Foto: istockphoto.com

În țările române, luna august, popular, are mai multe denumiri zonale: Augustru, Măselar, Gustar, Secerar. Mercurul din termometre și codurile galbene invocate demonstrează că august este una dintre cele mai fierbinți luni ale anului, iar festivalurile cu care vine n-au cum să fie altfel. Vedeți cele mai faine evenimente pe care nu trebuie să le ratați în ultima lună a verii.

RUPT live concert

Fotografia postată de Backstage Music Hall.

Pe 3 august, începând cu ora 21.00, trupa RUPT vine să rupă scena din Backstage Music Hall. Talentați, nonconformiști și unici, cu o energie deosebită și muzică în stil FUNK-ROCK. În spatele acestui proiect se află îndrăgitul basist și producător muzical din Chișinău, Alex Calancea, acompaniat de vocea lui Andrei Glavan și alți instrumentiști buni din Republica Moldova. Detalii despre bilete, vedeți pe pagina de Facebook a evenimentului.

 In Da Wood Fest 2017

Fotografia postată de Grom Booking Agency.

Prima ediție a festivalului de muzică și camping „In Da Wood” își propune să adune cât mai mulți iubitori de muzică, bere și mâncăruri, toate deopotrivă delicioase. Festivalul intră în forță, pe 4 august, ora 15.00, în pădurea din orașul Durlești, cu un line-up de zile mari. Prețul biletelor variază. Early Bird: 100 MDL – o zi, 200 MDL: două zile.
Presale: 150 MDL – o zi, 300 MDL – două zile. În ziua evenimentului: 200 MDL – o zi, 400 MDL – două zile. Mai multe informații aflați pe #diez.

Drumul Fructelor 2017. Aronie

Fotografia postată de Madein.md.

Sâmbătă, 5 august, începând cu ora 10.00, vă așteaptă o escapadă în raionul Rezina, pe o plantație de aronie – o pomușoară cu gust mai deosebit, astringentă ca o gutuie, ușor amăruie, care imediat îți alarmează papilele gustative. Cu toate că are un gust mai neobișnuit, mai greu de suportat, aronia are numeroase beneficii pentru sănătate, conținând numeroase vitamine, antioxidanți și alte substanțe nutritive. Participarea la eveniment este absolut gratuită. Dacă ai decis să mergi, găsești pe pagina de Facebook un formular pe care trebuie să-l completezi.

Summer Berry Fair

Fotografia postată de Klumea.

Hai la ultimul târg din această vară cu #pomusoarelemoldovei. De data aceasta vă așteaptă goji, aronia, afinele și căpșunile târzii. Iar printre producători locali de pomușoare veți găsi bunătăți de la gastronomii noștri. Veniți devreme, susțineți producătorii locali, faceți-vă plinul de vitamine. Evenimentul va avea loc în data de 6 august, în Parcul Catedralei, începând cu ora 10.00. Intrarea este liberă, iar pentru mai multe informații dați click aici.

48h Moldovan Film Challenge

Fotografia postată de 48h Moldovan Film Challenge.

Vino să vezi filmele „proaspăt” create în doar 48 de ore de către echipele de cineaști din Moldova, România și Ucraina în cadrul proiectului 48h Moldovan Film Challenge, duminică, 6 august, ora 14.00 la Centrul Cultural Odeon. 48h Moldovan Film Challenge va începe vineri dimineața, când regizorii vor trage la sorți o frază și un obiect de recuzită care trebuie folosite în film, iar apoi încep filmările. Duminică, când se încheie provocarea de 48 de ore, filmele realizate vor fi proiectate în fața juriului și a publicului larg. Intrarea este gratuită. Alte detalii despre eveniment vei găsi pe pagina de Facebook.

Oscar: Muzică de Film

Fotografia postată de Moldovan National Youth Orchestra.

După „Moldcell Unplugged”, „Pop Simfonic”, „Pop Simfonic 2”, „Pop Simfonic 3”, „Hans Zimmer and John Williams Tribute” Moldovan National Youth Orchestra continuă seria concertelor inedite cu „Muzică din filme Oscar”. Concertul din 6 august va regăsi 20 de coloane sonore semnate de cei mai celebri compozitori de muzică de film, extrase din 20 de pelicule de mare popularitate precum Titanic, Star Wars, Apolo 13, E. T., The Pianist, Amadeus, Fifty Shades of Grey, Pulp Fiction, Ray, Rocky, The Godfather, La La Land, The Last Samurai, Inception și surpriza serii: Game of Thrones. Informații despre bilete găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

Global Village

Fotografia postată de AIESEC-in-Chișinău.

Evenimentul va avea loc duminică, 6 august, începând cu ora 18.00, pe strada pietonală și va fi organizat sub forma unui târg, în cadrul căruia participanții vor prezenta cultura țărilor din care sunt originari (Italia, Polonia, Algeria, China, Grecia, Georgia, Pakistan ș.a.) „Global Village” este un eveniment marca AIESEC, care se organizează anual în cele peste 126 de țări în care AIESEC este prezent și promovează toleranța, gândirea liberă și comunicarea interculturală. Pentru mai multe detalii, vizitează pagina de Facebook.

Alimentație în stilul Hippie cu Nageena Shiva

Fotografia postată de Tucano Coffee.

Celebrând aniversarea a 50 de ani de la manifestul Summer of Love ar fi bine să ne amintim nu doar sărbătoarea, dar și stilul de viață hippie. Nageena Shiva este o profesionistă. Ea se ocupă cu yoga din anul 1999 și predă din 2002, iar în 2013 a fondat propria școală de yoga, pentru viitorii instructori. Pe 12 august, la Tucano Coffee Brasil, începând cu ora 13.00, îți va povesti de ce merită să începi calea curățirii, cum vegetarianismul ajută la acest proces. Ba mai mult, fiecare va pleca acasă cu câteva rețete folositoare și va putea chiar să le deguste pe loc. Mai multe informații accesați aici.

ZIT 2017 – Ziua Internațională a Tineretului 2017

Fotografia postată de Capitala Națională a Tineretului.

Hey, tinere, încă nu știi cum să petreci Ziua Internațională a Tineretului vara aceasta? ZIT 2017 are o ofertă pe care nu o vei putea refuza! Ești așteptat pe 12 august la Varnița pentru a da start unui program pentru cei ca tine: activi, dornici de distracție și nu în ultimul rând gata de orice provocare. Pentru mai multe informații, intră aici.

Festivalul Tineretului 2017

Fotografia postată de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova organizează, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Tineretului. Evenimentul este desfășurat pe data de 12 august, pe strada pietonală Eugen Doga, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului. Intrarea este gratuită, iar pentru mai multe detalii dați click aici.

Zilele Nordului 2017

Fotografia postată de Zilele Nordului.

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. A patra ediție va avea loc în perioada 17-20 august. Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României. Informații suplimentare găsiți pe pagina de Facebook.

Gustar Music Festival 2017

Fotografia postată de Gustar Music Festival.

De-a lungul secolelor, dragonul Gustar a fost protectorul acestui tărâm situat în albia râului medieval. Datorită puterii dragonului, pământurile erau mereu roditoare și bogate. Actualii urmași ai popoarelor străvechi aduc omagiul protectorului lor la sfârșitul lunii august, atunci când celebrează sărbătoarea „Gustar”, care provine de la denumirea celei mai călduroase luni a anului. Pe 19 și 20 august 2017 dragonul Gustar va renaște în forță în cuibul său natal. În aceste zile vom celebra Vara, Viața și Belșugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare ale melodiilor din folclorul balcanic. În perioada 22 iulie – 18 august, biletele pentru Festivalul Gustar pot fi procurate la următoarele prețuri: Bilet pentru o zi (19 sau 20 august) – 100 lei, abonament pentru două zile (inclusiv acces la zona camping)* – 150 lei. Află pe #diez tot ce trebuie să știi despre Gustar 2017.

EcoRun „Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi)

Fotografia postată de EcoRun.

Începând cu 18 august urmează „Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Vă puteți înregistra la cursă accesând siteul http://ecorun.md/ completând formularul google apoi urmând linkul pentru achitarea taxei de înregistrare.
Transport va fi oferit doar pentru data de 19 august. Costul este de 50 de lei. Detalii despre eveniment găsiți aici.

Al Cincilea Turn 2017

Fotografia postată de Исторический фестиваль "Пятая башня".

Este un festival medieval unic pentru Republica Moldova. „Al cincilea turn” începe în data de 27 august și va avea loc la Cetatea Soroca, iar intrarea este liberă. Pentru toți doritorii de a merge la festival din Chișinău, va fi organizat transport tur-retur, iar costul acestuia va fi de 200 de lei. Găsiți aici mai multe informații.

Festivalul Covorului (satul Gaidar)

Fotografia postată de Vernon-Prim.

Un tur neobișnuit într-un sat găgăuz, în data de 27 august, pe parcursul căruia veți face cunoștință cu stilul de viață al sătenilor și lucrările de creație ale acestora. Veți avea oportunitatea să cumpărați fructe proaspete, legume, produse animaliere, miere. Veți gusta din mâncărurile și vinurile locale și vă veți bucura de muzică bună. Prețul unui bilet la eveniment este de 200 de lei. Pentru a face cunoștință cu programul oferit de organizatori, dar și pentru a afla ce facilități obțineți datorită biletului, vizitați pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente