(VIDEO) Ziua când istoria şi-a schimbat cursul: Hitler a devenit Fuhrer, acum 83 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce președintele Germaniei Paul von Hindenburg, fost erou al Primului Război Mondial, a murit la vârsta de 86 de ani și a fost înmormântat la Memorialul Tannenberg, pe 2 august 1934, Adolf Hitler a devenit Führer.

Hitler a creat o dictatură supremă pentru sine prin combinarea mandatului său de cancelar ales – șeful guvernului – cu funcția de președinte al statului, potrivit Yahoo News.

Citeşte şi: Mesajele despre Hitler, un trend în creştere pe reţelele de socializare

Moartea lui Hindenburg, eroul din Primul Război Mondial, i-a permis lui Hitler să renunțe la ultimele vestigii ale Republicii de la Weimar și să înlocuiască multe simboluri de stat cu cele naziste.

Sicriul lui Hindenburg a fost împodobit cu un drapel imperial de război, pe care Hitler l-a reproiectat un an mai târziu, punând o zvastică în locul vulturului prusac din centrul său.

Și, în ciuda faptului că președintele Hindenburg a dorit să fie îngropat la Hanovra, el a fost pus să se odihnească în Memorialul Tannenberg, în cinstea bătăliei din 1914, când el a învins Rusia.

Această victorie decisivă a făcut ca Hindenburg să devină mareșal și în cele din urmă să îl înlocuiască pe Erich von Falken Hayn în funcția de Șef al Statului Major german în 1916.

Citeşte şi: (VIDEO) SUA au ascuns triumful lui Hitler din America: Dovezi găsite pe fundul oceanului

Hitler, în venirea sa la putere, a fost ajutat chiar de Hindenburg. Imaginile, provenite de la compania britanică Pathe, îl arată pe Hitler care îi aduce un omagiu lui Hindenburg la Memorial, care mai târziu a fost distrus de către sovietici.

Hitler, de la intenții pașnice la Holocaust

În încercarea de a asigura lumea de intențiile sale pașnice, Hitler a spus maselor de veterani, militari, fanatici SS și alte trupe naziste că „nu va fi necesar un secol pentru ca Germania să-și apere din nou onoarea”.

„Niciodată de-a lungul secolelor nu au existat soldați mai curajoși decât ai noștri în Marele Război”, a afirmat Hitler.

Führer-ul l-a lăudat pe Hindenburg pentru salvarea patriei de la „distrugerea totală” în „lupta de apărare a Germaniei împotriva dușmanilor care o înconjurau”.

După ce devenise cancelar, în ianuarie 1933, în urma victoriei partidului său, Hitler și-a consolidat în mod constant puterea.

Citeşte şi: Dezvăluire incredibilă despre planurile lui Hitler și secretele Margaretei Thatcher

Pe 27 februarie 1933, ca urmare a incendierii Reichstagului, Hitler i-a cerut președintelui Hindenburg să introducă legea marțială.

Hitler a deschis apoi calea spre Holocaust, el conducând Germania într-un război de o brutalitate fără precedent și cu pierderi omenești de neegalat.

El a rămas dictator absolut până când Germania a ajuns în pragul colapsului total, Hitler nemaiavând de ales decât varianta sinuciderii, petrecută pe 30 aprilie 1945.

Trupul lui Hindenburg a fost deshumat în ianuarie 1945, când sovieticii se apropiau de estul Prusiei și a fost reinmormantat la Marburg.

Citeşte şi: (GALERIE FOTO) Acasă la Hitler; Odăile în care Fuhrer-ul a petrecut timpul său liniștit


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...