Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Concurs prelungit pentru alegerea conducerii…

Concurs prelungit pentru alegerea conducerii ANI

Consiliul de Integritate a prelungit cu zece zile termenul de depunere a dosarelor pentru alegerea conducerii Agenției Naționale de Integritate (ANI), după ce trei din patru dosare depuse au fost respinse.

În ședința din 31 iulie, Consiliul de Integritate a comunicat despre faptul că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că cei patru candidați care și-au depus dosarele pentru concursul de suplinire a funcțiilor de conducere a Autorității Naționale de Integritate nu au fost colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informații, inclusiv informatori ai acestor servicii până în anul 1991.

La etapa de examinare a dosarelor s-a constatat că, trei din cele patru dosare erau incomplete. Candidații nu au confirmat prin semnătură informațiile completate conform modelului declarației cu privire la avere și interese personale. Dosarul complet a fost depus doar de către Victor Strătilă, care în acest moment ocupă funcția de vicepreședinte în exercițiu al Autorității și candidează pentru funcția de președinte al ANI.

În conformitate cu punctul 29 din Regulamentulprivind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate, Consiliul a constat că numărul candidaților admiși la concurs este mai mic de două persoane atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte. Astfel, membrii Consiliului au votat pentru prelungirea perioadei de depunere a dosarelor cu zece zile după publicarea anunțului în Monitorul Oficial.

Amintim că pentru ocuparea fotoliilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai ANI şi-au depus candidaturile Anatolie Donciu, ex-preşedintele CNI şi preşedintele în exerciţiu al ANI, 2016, Victor Strătilă, fostul vicepreşedinte al CNI, Lilian Chişcă, şeful Direcţiei control venituri şi proprietăţi al aceleiaşi instituţii, dar şi Teodor Cârnaţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat din rândul profesorilor de drept.

Citiți aici: Un an de la reformă, fără integritate