Năstase îi scrie lui Rogozin, după ce acesta l-a numit „mafiot” pe Plahotniuc: De ce vă plângeți de propria mafie?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a publicat o scrisoare deschisă adresată vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, după ce acesta a declarat că Republica Moldova este controlată de către oligarhul şi liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, pe care îl numeşte mafiot. În scrisoare, liderul PPDA declară că este surprins de plângerea lui Rogozin pe mafia pe ce o susţine Kremlinul.

„Sunt foarte surprins de plângerile tale împotriva mafiei. Despre faptul că Plahotniuc este cetățean rus am anunțat câțiva ani în urmă și am fost primul care a publicat pașaportul său, pe care l-a primit cu încălcarea legislației Federației Ruse. Până acum, nimeni nu i-a retras această cetățenie”, scrie Năstase.

Liderul PPDA face trimitere şi la schema prin care, împreună cu aşa-numitul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, Plahotniuc a spălat milioane de euro prin scheme energetice, dar şi a participat la spălarea a peste 30 de miliarde de dolari a mafiei ruse. „Cetățeanul tău a supravegheat spălarea a peste 30 de miliarde de dolari a mafiei ruse și a furat miliarde de euro din băncile şi rezervele valutare ale Băncii Naţionale”.

„Câțiva ani în urmă, o firmă controlată de el și Șevciuk a primit pe gratis gaz rusesc și a dus sutele de milioane câștigate în offshor-uri. Ulterior, la Moscova se ia decizia de a desemna la conducerea „Moldova-Gaz” o persoană apropiată lui. Mai mult de 10 ani, canalul său retransmite la noi postul vostru de televiziune, Pervîi Kanal, cu toate programele sale informaționale”, a mai scris Năstase.

Acesta a mai spus că președintele Igor Dodon, pe care autorităţile ruse îl sprijină, și Plahotniuc își împart favoruri, mai exact desemnarea de ambasadori și judecători, precum şi schimbarea sistemului electoral.

„Atât Dodon, cât și Dvs. ați știut că avionul în care vă aflați va zbura pe alături. Însă, acum câteva săptămâni, avionul lui Plahotniuc a ajuns la Moscova. Ați fi putut să-l luați pentru totdeauna și să-l întrebați de toate. Nu ați vrut. Se pare că cineva la Kremlin are nevoie de el. Dacă e așa, atunci de ce vă plângeți de propria mafie?”, se întreabă Andrei Năstase la final.

Citeşte şi: (VIDEO) Rogozin: Republica Moldova se află sub controlul grupului mafiot al oligarhului Plahotniuc

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, declară că Republica Moldova este controlată de către oligarhul şi liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, pe care îl numeşte mafiot. Reacţia a venit după ce atât el, cât şi o delegaţie a Federaţiei Ruse nu a putut participa la evenimentele dedicate aniversării a 25 de ani de la începutul conflictului din Transnistria, avionul în care se aflau nefiind autorizat în spaţiul aerian românesc, astfel fiind nevoit de a face cale întoarsă.

„Actuala guvernare moldovenească se află sub controlul unui singur grup mafiot concret, care ţine în mâinele sale această ţară săracă. Este vorba de oligarhul Plahotniuc, liderul principalului partid. O persoană faţă de care sunt multe întrebări. Apropo, el este şi cetăţean al Federaţiei Ruse, precum şi cetăţean al încă vreo 50 de ţări. În esenţă, el este principalul păpuşar din ţară şi această istorie este mâna lui. Cel puţin aşa spun sursele noastre moldoveneşti cu autoritate. Astăzi în Moldova noi nu avem de afacere cu o guvernare aleasă legal de popor, dar pur şi simplu cu un grup mafiot care învârte politica moldovenească”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru Rossia24.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...