15 hectare de cânepă, depistate la marginea satului Etulia, r-l Vulcănești

15 hectare de cânepă au fost depistate de poliţiştii de frontieră la marginea satului Etulia, r-l Vulcănești. Acţiunea a avut loc în cadrul operațiunii ”MAC 2017”, ce se desfășoară în perioada 30 mai – 31 august.

Astfel, cânepa se dezvolta pe porțiuni de diferite dimensiuni, în total însumând 15 ha. În cazul dat a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Vulcănești în vederea întreprinderii, de comun, a măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, ieri, 1 august, polițiştii de frontieră au descoperit în satul Cotul Morii că printre ruinele unor case părăsite creșteau plante verzi de cânepă, cu faza diferită de vegetație. La fața locului, a fost stabilit că plantele nu au fost special cultivate sau îngrijite, acestea fiind smulse și nimicite.

Operaţiunea „MAC” are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră. Angajații Poliției de Frontieră se implică activ în cadrul operațiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru combaterea acestui flagel infracțional.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.