Celebra fotografie în care fizicianul Albert Einstein apare cu limba scoasă, vândută la un preţ uimitor. Cât a plătit un cumpărător anonim

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fotografia celebră în care genialul fizician Albert Einstein, laureat al premiului Nobel, scoate limba în fața aparatului de fotografiat, un gest simbolic, copilăros și obraznic în același timp, a fost vândută la licitație pentru suma de 125.000 de dolari, conform Live Science, relatează Agrepres.

Fotografia originală, după care au fost realizate nenumărate afișe și postere care au decorat camerele elevilor și studenților pasionați de fizică din întreaga lume, are autograful lui Einstein și a fost vândută la licitație la sfârșitul săptămânii trecute, la Los Angeles. Licitația, organizată de casa Nate D. Sanders, a fost câștigată de un client anonim.

Fotografia a fost realizată cu ocazia petrecerii organizate la Universitatea Princeton, la 14 martie 1951, de ziua de naștere a lui Einstein care împlinea 72 de ani.

Albert Einstein a scos limba în fața unui grup de fotografi care încercau să-l convingă să le pozeze pe când pleca de la petrecere. Fotograful Arthur Sasse de la agenția UPI a realizat instantaneul devenit celebru. Fotografia i-a plăcut foarte mult și lui Einstein, care a solicitat agenției UPI 9 copii ale acesteia, pentru a le folosi drept cărți poștale.

Majoritatea copiilor realizate includ doar figura lui Einstein însă fotografia vândută la sfârșitul săptămânii trecute îl arată pe fizician încadrat de Frank Aydelotte, profesor de literatură engleză și director al Institute of Advanced Study din cadrul Universității Princeton și de soția acestuia, Marie Jeanette.

Fotografia este semnată de Einstein pe marginea din stânga: „A. Einstein .51”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...