Dorin Chirtoacă a contestat la Curtea de Apel hotărârea privind suspendarea din funcția de primar general

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dorin Chirtoacă a contestat luni hotărârea primei instanțe cu privire la suspendarea din funcția de primar general la Curtea de Apel Chișinău. Contestația a fost făcută prin intermediul avocaților lui Chirtoacă.

La 28 iulie, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani.

Anterior, Procuratura Generală a anunţat că a finalizat urmărirea penală în dosarul referitor la parcările cu plată, ce îl vizează pe primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, urmând ca dosarul să fie expediat în instanţa de judecată. Tot atunci, procurorii au solicitat suspendarea din funcţie a edilului până la pronunţarea unei sentinţe.

Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată. Astfel, procurorii solicită suspendarea din funcţie a edilului până la pronunţarea unei sentinţe.

Atunci Chirtoacă a calificat drept ilegală solicitarea procurorilor, declarând că suspendarea sa din funcție o poate face numai instanța de judecată, cerând procurorilor să facă public întreg dosarul penal. Mai mult, acesta acuză procurorii că i-au desenat dosar penal politic și îi declară complici la falsificarea unei licitații.

Duminică, președintele Platformei Da, Andrei Năstase, i-a solicitat lui Dorin Chirtoacă să-și dea demisia din funcție, pentru a provoca astfel alegeri anticipate și a-l împiedica pe oligarhul Vladimir Plahotniuc „să pună mâna și pe Primărie”. Chirtoacă a respins îndemnul acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...