S-a remarcat la Olimpiada internațională de Biologie. Cine e tânăra care a adus acasă medalia de bronz

collagejjj

Anual tinerii din Moldova participă la o mulțime de olimpiade internaționale. Aceștia duc faima Republicii Moldova prin intermediul succeselor remarcabile pe care le obțin. În urma unei competiții dure, o basarabeancă a reușit să obțină medalia de bronz la Olimpiada internațională de Biologie (IBO 2017, UK), unde a participat alături de încă doi tineri din țara noastră.

Peste 240 de elevi din toate colțurile lumii au participat la această olimpiadă, iar Republica Moldova se poate mândri cu Anna Culinscaia, care a venit acasă cu medalia de bronz.

Olimpiada internațională de Biologie este un eveniment anual la care concurează elevi din întreaga lume. Selecția participanților la IBO este una dură, elevii trebuie să se afle în topul patru în Olimpiada națională de Biologie din țările lor individuale.

IBO urmărește să ofere tinerilor studenți o experiență educațională, să stimuleze tinerii talentați în domeniul biologiei și să îi ajute în drumul spre o carieră în cercetarea biologică. Concursul oferă o oportunitate ideală pentru colaborare și inspirație între studenți, cercetători și universități dincolo de frontierele naționale.

IBO 2017 a fost organizată de Societatea Regală de Biologie în parteneriat cu Universitatea din Warwick. Evenimentul a început duminică, 23 iulie, cu o ceremonie de deschidere. În cursul săptămânii au avut loc două zile de examene pentru participanți, împărțite într-o zi practică și o zi teoretică. A fost, de asemenea, o serie de excursii și activități atât pentru participanți, cât și pentru adulții însoțiți. Olimpiada a fost închisă cu o cină de premiere, sâmbătă, 29 iulie.

Rezultatele olimpiadei pot fi vizualizate AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente