Pentagonul plănuieşte să înarmeze Ucraina în lupta împotriva separatiştilor ruşi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Departamentul Apărării plănuieşte să furnizeze arme pentru Ucraina, încât aceştia sunt într-o luptă continuă cu separatişti susţinuţi de Rusia, potrivit WSJ.

Armele, caracterizate drept defensivă militară, sunt menite să încheie agresiunile din partea Moscovei. Rusia a oferit tancuri şi alte tipuri de armament separatiştilor din Ucraina care se luptă cu forţele guvernamentale.

În cadrul planurilor de înarmare, Pentagonul trebuie să trimită Ucrainei muniţie anti-tanc precum rachete Javelin, armament anti-aerian şi alte tipuri de arme.

Rusia a invadat şi a anexat pensiula Crimeea în anul 2014 iar guvernul rus susţine, încă de atunci, rebelii din estul Ucrainei.

Aproximativ 10.000 de oameni au fost omorâţi în cadrul conflictului, potrivit Naţiunilor Unite, iar oficialii din Statele Unite şi-au arătat îngrijorarea faţă de luptele din ce în ce mai intense din regiune.

Conform unui oficial din administraţie, planul de a înarma Ucraina nu a fost discutat săptămâna trecută în cadrul şedinţei de la Casa Albă, iar preşedintele Donald Trump nu a fost informat în ceea ce priveşte propunerea Departamentului de Stat de a înarma Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...