Trump pregătește lovitura care îl va înfuria pe Putin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american Donald Trump va semna „foarte curând” legea privind înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, a declarat vicepreşedintele Mike Pence, aflat marţi într-o vizită în capitala Georgiei, Tbilisi, transmit DPA şi AFP, citate de Agerpres.

„Preşedintele Trump a cerut Rusiei să-şi înceteze activităţile destabilizatoare”, a afirmat Pence, într-o conferinţă de presă cu premierul georgian Ghiorghi Kvrikaşvili, potrivit unei înregistrări audio postate pe site-ul Casei Albe.

„Preşedintele Trump va semna foarte curând textul referitor la sancţiuni”, a declarat Mike Pence.

Noile sancţiuni economice au fost aprobat săptămâna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunând o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic şi tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său.

În intervenţia sa de la Tbilisi, Mike Pence a denunţat „ocupaţia” rusă asupra unei părţi din teritoriul georgian, în urma războiului care a opus cele două state vecine în vara lui 2008. Conflictul s-a soldat cu recunoaşterea de către Moscova a republicilor separatiste georgiene proruse Abhazia şi Osetia de Sud, sprijinite de forţe militare ruse.

„Rusia continuă să ocupe o cincime din teritoriul georgian. Statele Unite ale Americii condamnă cu putere ocupaţia Rusiei pe teritoriul georgian”, a subliniat oficialul american.

„Suntem alături de voi. Suntem mândri de prietenia noastră şi de parteneriatul nostru strategic cu naţiunea şi poporul Georgiei”, a mai spus Pence, exprimându-şi speranţa că acest stat se va alătura ‘într-o bună zi’ alianţei NATO.

Vizita vicepreşedintelui Pence în Georgia intervine în contextul desfăşurării celor mai importante exerciţii militare comune pe teritoriul acestei ţări.

După Estonia şi Georgia, ultima etapă a turneului vicepreşedintelui american va fi Muntenegru, stat care a aderat la NATO la data de 5 iunie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...