09:51:49 19.04.2024
Stiri

VIDEO // O nouă INSULTĂ a lui Rogozin la adresa Guvernului de la Chișinău: „Ca o șatră”; Fost ministru: „Trebuie să-l declare NEÎNTÂRZIAT persona non grata”

Politică 01.08.2017 15:55 Vizualizări6720 Autor: Ziarul National


Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, s-a dezlănțuit din nou la adresa guvernării de la Chișinău, după ce acesta nu a putut ajunge vinerea trecută în R. Moldova.

Într-o emisiune recentă de la „Rossia 24”, Rogozin l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că ar fi amestecat în acest lucru și l-a amenințat pe acesta în calitatea lui de cetățean rus: „Apropo, el este şi cetăţean al Federaţiei Ruse, şi cetăţean al încă vreo 50 de ţări. În esenţă, el este principalul păpuşar din ţară şi această istorie este mâna lui. Cel puţin aşa spun sursele noastre moldoveneşti cu autoritate”.

În aceeași emisiune, vicepremierul rus a comparat delegația guvernamentală a R. Moldova care a mers anul trecut la Moscova cu „o șatră”.

„Cu o jumătate de an în urmă, a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova, a fost ca o adevărată țigăneală, ca o șatră și au cerut pentru ei tot felul de chestii mărunte - și problema tranzitului mijloacelor de transport, cea privind livrarea merelor și vinurilor, problema migrației...”, a spus Rogozin.

Fostul ministru liberal, Valeriu Munteanu, a reacționat la insulta vicepremierului rus și a recomandat guvernării de la Chișinău să-l declare „neîntârziat” pe acesta persona non grata pe teritoriul R. Moldova.

„Guvernarea de la Chișinău ar trebui să abandoneze politica dublelor standarde și să-l declare neîntârziat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata pentru Republica Moldova, fără să se mai acopere (și să beneficieze din belșug) cu decizia similară a UE (și în mod implicit a României) sau a Ucrainei”, a declarat Munteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md