(VIDEO) Aparat de zbor de mici dimensiuni, pistol şi cartuşe, reţinute în urma unor percheziții în sudul țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un aparat de zbor de mici demensiuni, un pistol traumatic și 15 cartușe de vânătoare, au fost reținute în urma descinderilor la domiciliile unor persoane documentate pentru transportarea ilicită de țigări din Republica Moldova în România. Acțiunile au fost desfășurate în contextul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere în regiunea de sud a țării și efectuate de către echipa comună formată din polițiștii de frontieră ai Direcției regionale SUD și ofițerii CNA, sub coordonarea Procuraturii Anticoruție.

În data de 28 iulie curent, la valorificarea informațiilor acumulate într-o cauză penală ce ar viza patru persoane implicate în contrabanda cu țigări, echipa mixtă a percheziționat domiciliile acestora, dar și alte gospodării ce le aparțin. Persoanele sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani.

Astfel, la o stână de oi din satul Moscovei, raionul Cahul, camuflat într-un depozit improvizat, s-a depistat un aparat de zbor de mici demensiuni, asemănător cu motodeltaplanul. Concomitent, într-un apartament din orașul Cahul, au fost găsite un pistol traumatic și 15 cărtușe de vânătoare, care erau păstrate necorespunzător, fiind încălcată legea cu privire la regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă.

Toate bunurile descoperite au fost ridicate și depozitate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră „Cahul”, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, pe marginea cauzei penale de referință, polițiștii de frontieră continuă activitățile speciale de investigație și analiză de risc întru stabilirea tuturor circumstanțelor infracțiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...