17:54:00 29.03.2024
Stiri

„Partidul Nostru” îl va acționa în judecată pe șeful IGP. „Ce motive am avea noi să facem agitație împotriva partenerilor noștri de proteste?”

Politică 01.08.2017 14:31 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
„Partidul Nostru” îl va acționa în judecată pe șeful IGP. „Ce motive am avea noi să facem agitație împotriva partenerilor noștri de proteste?”


Conducerea „Partidului Nostru” susține că-l va acționa în judecată pe șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pânzari, după ce acesta a sugerat astăzi că boxele cu scutece și pliantele denigratoare la adresa liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, instalate și, respectiv, aruncate în centrul capitalei înaintea mitingului opoziției din 30 iulie curent ar fi opera unor membri ai partidului condus de Renato Usatîi.

„Este vorba de o provocare, iar Alexandru Pânzari a încălcat de două ori legea. Atunci când a ascultat ilegal convorbirile telefonice ale membrilor noștri, iar ulterior pentru că a făcut publice aceste convorbiri. Este vorba de o provocare și falsificare de probe. Ce motive am avea noi să facem agitație împotriva partenerilor noștri de proteste? Este foarte simplu de stabilit cine a instalat aceste boxe și a aruncat fluturași pe stradă, deoarece centrul capitalei este împânzit cu camere de supraveghere”, a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, într-o conferință de presă.

La rândul său, vicepreședintele Ilian Cașu susține că poliția, iar în cazul dat Alexandru Pânzari, încearcă să „bage strâmbe” între partenerii de proteste. „Pânzari a încălcat premeditat legea, iar noi ne rezervăm dreptul să-l acționăm în judecată pentru defăimare și răspândirea intenționată a informațiilor false în spațiul public. Ne vom adresa și procurorului general, Eduard Harunjen, cu solicitarea de a verifica legalitatea ascultării telefoanelor membrilor formațiunii noastre de către Pânzari”, a subliniat Cașu.

La conferința de presă a fost adus și membrul „Partidului Nostru”, Serghei Urechean, care ar fi pus la cale, potrivit lui Pânzaru, acțiunea cu boxele cu scutece.

Potrivit lui, discuția prezentată de poliție nu are nicio tangență cu boxele cu scutece.

„Eu vorbeam cu un prieten la telefon, un prieten care nu are legătură cu politica. El m-a chemat la baie, dar eu i-am zis că nu e vremea de baie, deoarece colegii noștri vor fi eliberați din detenție și trebuie să-i întâlnim (cei reținuți în timpul protestului de la Parlament în ziua adoptării sistemului mixt - n.r.). În cadrul discuției i-am spus că e vorba de o acțiune, fără a intra în detalii. Partenerul de dialog nici nu-i știe pe oamenii care urmau să fie eliberați, după ce au stat pe nedrept închiși. Eu am discuția integrală pe telefonul meu. Pot să vă mai spun că acțiunea la care s-a referit poliția viza de fapt distribuirea ziarelor partidului pe strada Armenească. Poliția a rupt din context ultimele minute ale convorbirii mele”, a declarat Urechean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md