(VIDEO) „Partidul Nostru” îl acţionează în instanţă pe şeful IGP. Membrul formaţiunii, acuzat de „acţiune”, are înregistrarea audio integrală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formaţiunea „Partidul Nostru” neagă presupunerile lansate de şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, privind „acţiunea” activiştilor săi împotriva preşedintelui Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, şi îşi rezervă dreptul să-l acţioneze pe acesta în instanţă pentru defaimare şi răspândire intenţionată a informaţiilor false în spaţiul public. Despre aceasta au comunicat membrii conducerii formaţiunii în cadrul unei conferinţe de presă, care au menţionat că cu o adresare către procurorul general Eduard Harunjen vor merge la PG pe parcursul zilei, astfel ca să fie verificată legalitatea intrării în posesia înregistrării convorbirilor telefonice ale membrilor săi.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Serghei Urechean, unul dintre interlocutorii înregistrării prezentate de şeful IGP în dimineaţa zilei de astăzi, care a confirmat că a avut loc o asemenea discuţie privată, însă nu cu un membru de partid, ci cu un prieten de-al său. Acesta însă susţine că discuţia se referea la o altă acţiune a „Partidului Nostru”, şi anume de răspândire a ziarelor formaţiunii în adiacentul Pieţii Centrale din capitală, după care cei adunaţi urmau să meargă la Penitenciarul Nr.13 din capitală, unde în seara de 29 iulie au fost eliberaţi din arestul de zece zile activiştii Sergiu Tomşa şi Stanislav Vlasov, reţinuţi în seara zilei de 19 iulie, în cadrul acţiunii de protest din faţa Parlamentului, împotriva modificării sistemului electoral.

Vedeţi şi: (AUDIO) „Proba” poliţiştilor că „Partidul Nostru” a organizat campania de denigrare împotriva lui Andrei Năstase: O discuţie de 30 secunde despre „o acţiune”

Drept dovadă, Serghei Urechean a prezentat şi mesajul trimis colegilor săi privind „acţiunea” care urma să aibă loc. Mai mult, activistul susţine că de curând, ţinând cont de riscurile la care sunt supuşi membrii opoziţiei, şi-a instalat în telefon un program care înregistrează toate discuţiile pe care le are. Astfel că acesta deţine şi discuţia în cauză, care nu a durat doar 30 de secunde cât a prezentat, rupt din context, IGP. Pe aceasta însă o va prezenta în insanţa de judecată atunci când va fi deschis un dosar penal, a menţionat activistul.

Vedeţi şi: Şeful IGP încearcă să bage zâzanie între Năstase şi Usatîi? Reprezentanți ai „Partidului Nostru”, suspectați de acțiuni provocatoare

În context, vicepreşedintele „Partidului Nostru” Ilian Caşu s-a adresat Procuraturii cu rugămintea de a verifica legalitatea interceptării discuţiilor telefonice pentru că „vorbim de faptul cum cetăţeanul Alexandru Pînzari, premeditat, deliberat şi intenţionat a încălcat legea şi noi ne rezervăm dreptul imediat să-l atacăm în judecată”. Potrivit lui Caşu, Pînzari „a recunoscut că membrii unui partid de opoziţie, anti-Plahotniuc, noi nu ştim câţi din noi, sunt interceptaţi, sunt filaţi”, fapt care „este foarte-foarte grav”.

„Dacă există un dosar penal pe numele nostru, atunci Pînzari nu avea dreptul să răspândească aceste probe în spaţiul public. Dacă nu există un dosar penal şi el nu are acceptul instanţei de judecată – la fel, este grav pentru că noi vorbim de respectarea normei legale”, a constatat Caşu.

La rândul său, un alt vicepreşedinte al formaţiunii, Dumitru Ciubaşenco, a spus că „vârful conducerii Poliţiei este o grupare de bandiţi”. „Ce motiv ar fi avut „Partidul Nostru” să instaleze acele bannere? Poliţia a avut motiv – să instaleze aceste bannere, apoi să ne acuze, astfel ca noi să ne confruntăm cu partenerii noştri, inclusiv ca ei să ne deschidă câteva dosare penale”, a mai spus vicepreşedintele „Partidului Nostru” .


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...