Poliţiştii de frontieră şi ofiţerii CNA au depistat un aparat de zbor de mici dimensiuni la o stână de oi

Percheziţii în sudul ţării. Un aparat de zbor de mici dimensiuni, un pistol traumatic și 15 cartușe de vânătoare, au fost reținute în urma descinderilor la domiciliile unor persoane documentate pentru transportarea ilicită de țigări din R. Moldova în România.

Acțiunile au fost desfășurate în contextul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere în regiunea de sud a țării și efectuate de către echipa comună formată din polițiștii de frontieră ai Direcției regionale SUD și ofițerii CNA, sub coordonarea Procuraturii Anticoruție.

În data de 28 iulie, la valorificarea informațiilor acumulate într-o cauză penală ce ar viza patru persoane implicate în contrabanda cu țigări, echipa mixtă a percheziționat domiciliile acestora, dar și alte gospodării ce le aparțin. Persoanele sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani.

Astfel, la o stână de oi din satul Moscovei, r-nul Cahul, camuflat într-un depozit improvizat, s-a depistat un aparat de zbor de mici demensiuni, asemănător cu motodeltaplanul.

Concomitent, într-un apartament din orașul Cahul, au fost găsite un pistol traumatic și 15 cărtușe de vânătoare, care erau păstrate necorespunzător, fiind încălcată legea cu privire la regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă.

Toate bunurile descoperite au fost ridicate și depozitate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră ”Cahul”, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, pe marginea cauzei penale de referință, polițiștii de frontieră continuă activitățile speciale de investigație și analiză de risc întru stabilirea tuturor circumstanțelor infracțiunii.

[youtube id=”QNTOUfoKBQk” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.