(foto) Reconstrucţia şi modernizarea a 5 străzi din Orhei, pe ultima sută de metri. Cum decurg lucrările

Etapa finală a reparațiilor străzilor din Orhei a început cu turnarea stratului de asfalt bituminos de circa 10 cm. Lucrările de modernizare au inclus îndepărtarea completă a straturilor vechi, nivelarea și compactarea fundațiilor rutiere precum și turnarea pietrișului.

Adițional, pe lângă înnoirea carosabilului, au fost schimbate și bordurile, precum şi pavate străzile adiacente la intrările în curțile rezidențiale și zonele adiacente. După finalizarea acestor lucrări, vor fi aplicate marcaje rutiere noi. Este de remarcat faptul că reconstrucţiile pe scară largă a drumurilor sunt efectuate simultan pe cinci străzi din Orhei: Junimii, Maxim Gorki, Sportivilor, Alexandru cel Bun şi stradela Maxim Gorki, artere care se interesectează cu strada principală Vasile Lupu şi sunt amplasate în zona adiacentă a Lacului Orhei.

 

carosabil4

La reconstrucţia amplă a drumurilor sunt utilizate materiale de construcţie de cea mai înaltă calitate. În total vor fi folosite peste 2.000 de tone de asfalt.

 

Carosabil 1

De asemenea, la indicaţia edilului Ilan Șor, în cel mai scurt timp va fi procurată propria uzină de producere a asfaltului şi pavajului, care va duce la micșorarea cheltuielilor, la crearea a noi locuri de muncă, dar și va permite amenajarea orașului cu pavaj de producție proprie.

Astfel, Orheiul devine unicul oraş din ţară, care nu doar modernizează şi implementează proiecte de infrastructură majore, dar şi utilizează reursele umane, tehnice şi financiare proprii.

 

Carosabil2

Potrivit planului de acţiuni promovat de Primarul de Orhei în anul 2017, lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor vor continua pe străzile Vasile Mahu, Gheorghe Asachi, Ciprian Porumbescu, Chişinăului, Renaşterii Naţionale, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Parfionov, strada care duce spre Cimitirul Evreiesc (va fi amenajat și cimitirul), străzile Constantin Brâncuși, strada Dimo şi drumul către parcul Ivanos.

Totodată, în reparaţie capitală şi modernizare amplă va intra şi artera principală a Orheiului, strada Vasile Lupu.

 

Carosabil 3

Amintim că, în ultimii doi ani au fost reconstruiți aproximativ 30 de kilometri de drum și șase kilometri de trotuare, iar în unele sectoare ale orașului unde străzile erau practic inexistente, ele au fost asfaltate pentru prima dată.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din municpiul Orhei reprezintă o prioritate de bază pentru primarul Ilan Șor şi echipa acestuia, obiective prezentate la 1 martie de Fracţiunea „Pentru Orhei” în fața locuitorilor orașului. Dezvoltarea infrastructurii oraşului Orhei şi ridicarea nivelului de trai se regăsesc și în programul electoral prezentat de primarul Ilan Șor în anul 2015, pe care cu succes îl implementează până în prezent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente