Ronaldo riscă 15 ani de închisoare și o amendă de 75 de milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo ar putea fi aspru pedepsit în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Conform postului de radio COPE, portughezul riscă 15 ani de închisoare și o amendă de 75 de milioane de euro, după ce ar fi fraudat statul spaniol cu 14,7 milioane de euro.

În acest caz, încadrarea infracțiunii comise de Ronaldo ar fi mult mai dură decât cea a lui Lionel Messi, care, mai întâi, a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare, iar, apoi, a scăpat și de această sancțiune, după ce a plătit 4,1 milioane de euro statului. Inițial, argentinianul risca să fie condamnat la șase ani de închisoare.

Pe de altă parte, realizatorii emisiunii ”El Partidazo” de la respectivul post de radio susțin că starul lui Real Madrid ar putea scăpa mult mai ușor, dacă își va asuma greșeala și ar ajunge la o înțelegere cu procurorii. Asta ar însemna ca Ronaldo să plătească statului doar 28 de milioane de euro și să primească o pedeapsă de închisoare cu suspendare.

Audiat luni, Cristiano a pledat însă nevinovat. ”Dacă numele meu nu ar fi fost Cristiano Ronaldo, nu aş fi fost aici”, ar fi spus portughezul în faţa instanţei, potrivit presei spaniole.

Dacă jucătorul de 32 de ani nu-și va schimba declarația, el va ajunge la un proces cu statul spaniol și riscă să primească o pedeapsă similară cu cea anunțată de jurnaliștii de la COPE.

Cristiano Ronaldo (32 de ani) este urmărit penal într-un dosar în care ibericii acuză că statul a fost fraudat cu nu mai puțin de 14,7 milioane de euro. Acuzarea subliniază faptul că jucătorul a profitat de o structură corporativă creată în 2010 pentru a ascunde de Trezoreria spaniolă venitul generat în acest stat pentru drepturile de imagine.

Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe fotbalistul Cristiano Ronaldo pentru patru infracțiuni împotriva Trezoreriei, comise între anii 2011 și 2014 și care implică frauda fiscală de 14,768,897.40 euro. Ei au adus dovezi care precizează că portughezul de 32 de ani a fraudat în anul 2011 cu suma de 1.393.906 de euro, 1.665.304 euro în anul 2012, 3.201.266 de euro în anul următor și 8.508.419 de euro în ultimul an precizat.

Fotbalistul lusitan îşi clamează nevinovăţia şi a evocat o posibilă plecare din Spania din cauza problemelor cu fiscul. El este cel mai bine plătit sportiv din lume în acest moment, după ce a încasat, în ultimele 12 luni, 93 milioane dolari (82,6 milioane euro) din salarii şi contracte publicitare.

”Fiscul spaniol cunoaște în detaliu toate veniturile mele pentru că le-am declarat. Niciodată nu am ascuns ceva, nu am avut niciodată intenția să evit plata impozitelor. Întotdeauna fac declarațiile de venit din proprie inițiativă, pentru că eu cred că toți trebuie să declarăm veniturile și să plătim impozitele în funcție de venituri. Cine mă cunoaște știe ce le cer consultanţilor mei fiscali, să aibă totul la zi și corect plătit, pentru că nu vreau să am probleme”, a susținut Cristiano Ronaldo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...