Scenariul unui episod din „Game of Thrones” a fost furat. Postul HBO, victimă a unui atac informatic

Game-of-Thrones

Postul de televiziune prin cablu HBO a fost victima unui atac informatic comis de un grup de pirați cibernetici, care au furat mai multe conținuturi exclusive, au anunțat pentru AFP, luni, reprezentanții companiei. Potrivit mai multor publicații americane, scenariul unui episod din serialul „Game of Thrones” se află printre conținuturile furate de hackeri.

HBO nu a precizat natura conținuturilor piratate în urma acestui atac cibernetic, dar a dezvăluit într-o declarație transmisă pentru AFP că printre fișierele furate se află programe difuzate de acest post TV, scrie agerpres.ro.

„Colaborăm cu autoritățile și cu companii externe specializate în securitatea online”, au declarat reprezentanții postului HBO, parte a grupului Time Warner.

Într-un mesaj intern consultat de AFP, CEO-ul postului, Richard Plepler, i-a asigurat pe angajații HBO că managerii și echipele tehnice „lucrează fără încetare pentru protejarea intereselor noastre colective”.

„Eforturile desfășurate la nivelul mai multor servicii sunt pur și simplu herculeene”, a spus Richard Plepler.

Potrivit mai multor publicații americane, pirații cibernetici au furat episoade noi din serialele „Ballers” și „Room 104”, dar și scenariul celui de-al patrulea episod din cel de-al șaptelea sezon al serialului „Game of Thrones”, care încă nu a fost difuzat de postul american.

Un jurnalist de la AFP a primit duminică, la fel ca mai mulți jurnaliști din presa americană, un mesaj electronic expediat de la o adresă online rămasă neidentificată, în care se afirma că „cel mai mare furt digital” era „în plină derulare” și propunea destinatarilor conținuturi inedite din „Game of Thrones”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente