„Război” între Berlin și Washington: Un ministru german cere „contramăsuri“ contra noilor sancţiuni americane aplicate Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul german al economiei Brigitte Zypries a cerut Comisiei Europene să analizeze aplicarea unor „contramăsuri“ împotriva SUA dacă guvernul american introduce noi sancţiuni contra Rusiei care pot afecta companii europene, în special germane, scrie CNBC.

„Considerăm că acestea sunt o încălcare a legislaţiei internaţionale“, a declarat Zypries. „Americanii nu pot pedepsi companii germane deoarece funcţionează independent în alte ţări.

Există parteneriate pentru gaze naturale şi oleoducte în regiune.“ Politicianul a precizat că Germania nu vrea un război comercial şi că a cerut de mai multe ori, la diferite niveluri, Americii să nu treacă de linia sancţiunilor comune. „Din nefericire, tocmai aşa au făcut.

De aceea este potrivit ca CE să aplice acum contramăsuri“, a spus Zypries. „Europa este pregătită să ia contramăsuri pe termen scurt, chiar şi în alte domenii.“

Casa Albă a anunţat că preşedintele Donald Trump va semna un proiect de lege prin care sunt impuse sancţiuni mai stricte contra Rusiei. Moscova a ripostat expulzând sute de persoane din personalul diplomatic al SUA din Rusia şi confiscând unele proprietăţi diplomatice americane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...