(VIDEO) Deşi există dovezi că poliția nu i-a permis lui Năstase să ridice panourile denigratoare la adresa sa, Pînzari neagă acuzațiile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, neagă acuzațiile liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cum că poliţia ar fi „complice” la o campanie de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile, chiar dacă luni poliţia nu i-a permis acestuia să înlăture materialele denigratoare instalate pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Chiar dacă luni au apărut imagini video, în care se vede poliția nu îi permite lui Năstase să ridice panourile denigratoare la adresa sa, Pînzari anunță că acuzațiile liderului PPDA sunt nefondate.

„Poliţia întreprinde toarte acțiunile necesare pentru a identifica aceste persoane care au instalat boxele cu scutece şi pliantele denigratoare. Liderul PPDA trebuia să analizeze situaţia reală în care s-a pomenit. Acuzațiile sunt nefondate”, a declarat Pînzari în cadrul unui briefing de presă.

Totuşi, Pînzari a „salutat” plângerea depusă de Năstase la IGP Buiucani. „Este salutabil faptul că a depus o plângere la IGP Buiucani. Imaginea poliţiei are de suferit. Vă promit că oricât de greu ne va fi, nu ne vom antrena în jocuri murdare, iar poliţia va lucra în interesul cetățenilor în conformitate lu legislația naţională”, a transmis şeful IGP.

Amintim că, Năstase acuză Ministerul de Interne de „complicitate” la o campanie de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile. Acesta a făcut referire la o serie de pliante aruncate duminică, în fața Parlamentului, înainte de desfășurarea protestului față de aprobarea sistemului mixt de vot. În opinia sa, MAI știe cine sunt cei care desfășoară campania, dar nu intervin.

Luni deja în Piața Marii Adunări Naționale apăruseră niște boxe cu același conținut. Potrivit liderului PPDA, panourile au fost acoperite cu peliculă de către susținătorii săi, iar la inițiativa de a le scoate, poliția nu le-a permis.

„Sunt niște panouri publicitare denigratoare, care îmi afectează demnitatea și onoarea, dar mai mult îi afectează pe cei care trec pe stradă și văd aceste porcării”, a menționat Năstase, amintind că o campanie asemănătoare desfășurată în timpul campaniei electorale prezidențiale, când poliția nu a mai rezolvat cazul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...