Un moldovean a rămas fără maşina sa de 18 500 de euro la Albiţa. Ce i-au spus poliţiştii români

Un moldovean de 41 de ani a rămas temporar fără automobilul său în valoare de 18 500 de euro, după ce a poliţiştii de frontieră de la Albiţa i-au spus că maşina este căutată de autorităţile din Franţa. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat automobilul încă în  2015, în oraşul Chişinău, însă nu ştia despre situaţia juridică a acestuia.

Cazul a avut loc pe 29 iulie, când în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa,  s-a prezentat pentru a intra în România ţară, cetățeanul moldovean Ion C., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai Santa Fe, înmatriculat în R. Moldova.

La control, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, acesta fiind căutat de autoritățile din Franța pentru  a fi folosit ca probă în cadrul procedurilor penale, semnalare introdusă la data de 4 iulie.

Cu privire la aspectele constatate, Ion C. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză în luna iunie 2015, din oraşul Chişinău, contra sumei de 18.500 euro şi că nu are cunoştinţă despre situaţia juridică a acestuia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 83.250 lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, până la finalizarea cercetărilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.