Găteşte cu cel mic: Rulouri cu ricotta şi şuncă
Oferă-i copilului tău bucuria de a găti alături de tine şi preparaţi împreună reţete simple şi savuroase. Profită de concediu pentru a-l lăsa pe cel mic să se distreze gătind reţete pe care le va adora.
Îţi propunem o reţetă savuroasă de rulouri cu ricotta şi şuncă.
Ingrediente:
• 1 foaie dreptunghiulară de foitaj
• 250 g ricotta
• 4-5 felii subţiri de şuncă de Praga
• 1 ou
• sare
• piper
Cum se prepară rulourile cu ricotta şi şuncă:
Pune ricotta bine scursă într-un vas, adaugă sare şi piper după gust şi oul întreg. Amestecă cu lingura până se omogenizează.
Aşază aluatul de foietaj pe masa pudrată cu puţină făină şi întinde-l cu făcăleţul, pudrat şi el cu făină.
Unge aluatul cu crema de ricotta, lăsând marginile foii neunse, şi deasupra aşază feliile de şuncă de Praga.
Rulează aluatul şi strânge marginile cu degetele. Taie rulouri groase cam de două degete şi pune-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200oC, pentru 20-25 de minute. Serveşte-le când sunt călduţe.
Sunt foarte gustoase!
Sfat: Mama te poate ajuta să tăi rulourile şi să le coci.
Sursa: „Rețete pentru micile gospodine” – Laura Adamache, editura Sian.
Sursa: acasa.ro
VIDEO // „Libertate, PACE, prosperitate – EUROPA ești tu!”: Delegația UE a pregătit un amplu PROGRAM pentru marcarea Zilei Europei 2024. La Chișinău urmează să ajungă și comisarul european Johannes Hahn
AUDIERI // Fenomenul de „FEMICID” ar putea fi reglementat juridic în R. Moldova, după uciderea tinerei de la Orhei: „Ana-Maria a murit doar pentru că era femeie”. 45 de femei din R. Moldova și-au pierdut viața în ultimii doi ani din cauza violenței
VIDEO // Minut de reculegere în Parlament, în memoria victimelor foametei organizate de regimul sovietic în Basarabia: Deputații comuniști Constantin Starîș, Oleg Reidman, Inga Sibova și Diana Caraman au sfidat acțiunea de comemorare