Analist politic: „Problema e că Dodon a intrat într-o relație foarte strânsă cu PD”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opoziția pro-europeană a organizat duminică la Chișinău un protest împotriva votului mixt, președintele Igor Dodon amenință și el cu proteste la „scară națională”, doar că pentru desfășurarea referendumului. Cu toate aceste, protestului șefului statului e unul „contrafăcut”, deoarece „domnul Dodon a intrat într-o relație foarte strânsă cu Partidul Democrat de la guvernare”. De această părere este analistul politic Igor Boțan.

„Problema e că domnul Dodon a intrat într-o relație foarte strânsă cu Partidul Democrat de la guvernare, deși în campania electorală își îndemna contracandidații să semneze un fel de angajament că nu vor coopera în nici un fel cu partidul de guvernământ, cu Partidul Democrat. Acum, dacă ne uităm atent, toată lumea – aici, în țară și peste hotare, fie că e vorba de Uniunea Europeană sau de Federația Rusă – vorbește despre: fie un tandem Plahotniuc-Dodon, fie un cartel Plahotniuc-Dodon, fie un binom Plahotniuc-Dodon”, spune Igor Boțan pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit analistului, acest lucru s-a confirmat de câteva ori: atunci când au fost împărțite posturile de ambasador, atunci când au fost redistribuite funcțiile în întreprinderile importante de stat, în primul rând, la Moldova-Gaz și la votul mixt.

„Protestul domnului Dodon și al socialiștilor, dacă va avea loc, va fi un protest de demonstrare a desolidarizării cu guvernarea. Doar atât”, mai precizează Igor Boțan.

Cu toate acestea, analistul confirmă că desolidarizarea „nu poate fi pe bune, pentru că ei promovează aceeași strategie și le convine ambelor formațiuni. Și democraților, și socialiștilor le convine această disociere, acest, chipurile, protest, pe care vine să-l organizeze domnul Dodon”, conchide analistul politic Igor Boțan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...