Operaţiune antiteroristă în Australia: Mai mulţi indivizi care voiau să arunce în aer un avion au fost arestaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru suspecţi au fost arestaţi în cadrul operaţiunii antiteroriste desfăşurate în oraşul australian Sydney, existând suspiciuni că islamiştii încercau să arunce în aer un avion, relatează cotidianul The Sydney Morning Herald.

Patru bărbaţi – doi de vârstă medie, fiul unuia dintre ei şi un individ de peste 30 de ani – sunt în arest preventiv sub acuzaţia că au încercat să fabrice un dispozitiv exploziv pentru a comite un atentat la bordul unui avion de pasageri care urma să se deplaseze pe ruta Sydney-Dubai.

Autorităţile australiene au declanşat sâmbătă o serie de raiduri de securitate în oraşul Sydney, pentru contracararea planului unor „atacuri teroriste”. „Aceste operaţiuni au rolul de a contracara şi a împiedica producerea unor atacuri teroriste în Australia”, a transmis premierul Malcolm Turnbull.

Raiduri antiteroriste au avut loc în Surry Hills, Lakemba, Wiley Park şi Punchbowl, în zona metropolitană Sydney, informează publicaţia The Australian.

Potrivit postului Seven Network, o descindere a avut loc într-un imobil din zona Surry Hills, unde a fost găsit un dispozitiv exploziv.

Australia este unul dintre principalii aliaţi ai Statelor Unite şi este implicată în operaţiuni împotriva organizaţiilor teroriste internaţionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...